Herojska partija Liona i šokantan poraz Juventusa: Ludnica u Madridu pripala Sitiju - magični De Brujne bacio moćni Real na kolena!

Autor:

Sport

26.02.2020

22:00 >> 22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Real Madrida su poraženi od ekipe Mančester sitija posle preokreta sa 2:1 na stadionu "Santjago Bernabeu", dok je Juventus razočarao u Lionu pošto je poražen od domaćina sa 1:0 u okviru osmine finala Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liona

Juventus je na startu meča kontrolisao igru, a Lion je čekao kontranapade. Lion se oslobodio početnog pritiska i u 21. minutu posle odličnog centaršuta iz kornera, zamalo poveo,  Ekambi je šutirao glavom, međutim pogodio je samo prečku.

Ali, samo 10 minuta kasnije domaći su stigli do zasluženog vođstva. Ouar je lepo prošao po levoj strani, potom je centrirao, tamo se našao Tusar i pogodio za 1:0.

Na početku drugog poluvremena Juventus je bio konkretniji, ali je sve do 69. minuta čekao na šansu. Sandro je centrirao, Dibala je naleteo na loptu i šutirao pored gola. Međutim, napadi šampiona Italije su bili jalovi i do kraja nisu uspeli da zatresu mrežu domaćih koji su pokazali da igraju sjajan fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prvih dvadesetak minuta je vladala uspavanka na "Bernabeu" koju je prekinuo Kevin De Brujne kada je propustio priliku da dovede goste u vođstvo. Nekoliko minuta kasnije Ederson je odbranio zicer Benzemi.

Zaspala je odbrana "građana" na trenutak, a Benzema je ostao sam. Zahvatio je loptu glavom sa par metara od gola, ali je Ederson sjajno pročitao njegov udarac i odbranio ga!

U nadoknadi prvog poluvremena Real imao sreće. Siti je imao i drugu sjajnu priliku! De Brujne je izveo korner, Kurtoa odbio loptu do Žezusa, a on je šutirao u Ramosa. Kapiten Reala je očajno odreagovao i loptu usmerio ka svom golu, ali je ona, na njegovu ogromnu sreću, udarila Kazemira!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Siti je dominirao u drugom poluvremenu, ali je Real poveo golom Iska. Pogrešili su Otamendi i Rodri, lopta je došla do Vinisijusa, a on se izuzetno snašao i loptu dodao Isku.

Španac je bio potpuno sam, a Ederson nije mogao ništa u situaciji jedan na jedan – 1:0! Siti stiže do izjednačenja u 78. minutu. Fenomenalni Kevin de Brujne je navukao nekoliko protivničkih igrača na sebe, a onda se fenomenalno okrenuo i centrirao Žezusu. Brazilac se bolje pozicionirao od Ramosa, blago ga odgurnuo (nedovoljno za faul) i loptu glavom smestio u mrežu za – 1:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sterling je odmah po ulasku na teren napravio razliku. Probio je po levom boku, pobegao Karvahalu, a Španac je zakasnelim startom srušio Engleza. Orsato se ni na momenat nije dvoumio i svirao je penal.

De Brujne je stavio loptu na belu tačku, gledao se oči u oči sa Kurtoom, ali nije bilo dileme. Gol je postignut, Siti je preokrenuo – 1:2.

Kako se sve okrenulo u nekoliko minuta, samo minut posle preokreta Serhio Ramos je dobio direktan crveni karton zbog starta nad Žesusom, a u igru je u finišu ušao i srpski fudbaler Luka Jović. Siti je koncentrisano priveo meč kraju i stigao na korak do plasmana u četvrtfinale.

Tok mečeva ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

Lion - Juventus 1:0/ Real Madrid - Mančester siti 1:2

 

90. minut - Utakmice su zavrešene!

85. minut - Ramos dobija crveni karton zbog starta nad Žesusom.

85. minut - Ulazi Luka Jović umesto Iska!

83. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL - Kevin De Brujne hladnokrvno sa bele tačke!

82. minut - Penal za Mančester siti!

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Siti izjednačuje golom Žesusa na asistenciju De Brujnea!

 

 

69. minut - Velika šansa za Juventus, Dibala promašuje! Real svim snagama krenuo napred!

60. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Real vodi u Madridu golom Iska i to u trenucima kada je Siti bio bolji rival!

 

 

57. minut - Siti opasno pritiska u Madridu, Lion čuva vođstvo protiv Juventusa!

46. minut - počela su druga poluvremena!

Lion - Juventus 1:0/ Real Madrid - Mančester siti 0:0

 

45. minut - Završena su prva poluvremena u Lionu i Madridu.

31. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Lion protiv Juventusa posle gola Tusara!

 

 

30. minut - Benzema promašuje stopostotnu priliku, Ederson brani zicer!

29. minut - Preti Lion, dostojan je protivnik šampionu Italije. De Brujne propušta još jednu šansu za Siti.

21. minut - Kakva šansa za Žesusa i promašaj! Umalo da Siti stigne do vođstva! Dosta sreće za Juventus, prečka Ekambija u Lionu!

15. minut - Uspavanka u Madridu, Juventus kontroliše tempo u Lionu.  Bez većih šansi na oba fronta.

1. minut - Utakmice su počele.

Real Madrid - Mančester siti

 

 

Lion - Juventus

 

 

20.32 Evo sastava ekipa

Real Madrid - Mančester siti

 

 

 

Lion - Juventus

 

 

Ovo će biti prvi zvanični meč Reala i Sitija još od polufinala Lige šampiona 2016. godine, kada su "kraljevići" izbacili "građane" sa ukupnih 1:0.

Siti se trenutno nalazi u seriji od dve uzastopne pobede (u Premijer ligi), dok "kraljevski klub" nije pobedio u isto toliko mečeva u nizu (u LaLigi).

"Stara dama" u dvomeč sa Lionom ulazi kao izraziti favorit, međutim francuski predstavnik se nalazi u dobroj formi i nema sumnje da nas očekuje zanimljive utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading