VANREDNO STANJE U BEČU: Austrija i Srbija igraju meč visokog rizika!

Autor: Tanjug

Sport

06.10.2017

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijske vlasti utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu između reprezentacija Austrije i Srbije u Beču uvrstile su u susret visokog rizika.

RepublikaFoto: twitter.com/agnessheen
Očekuje se da stadion Ernst Hapel bude pun

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona "Ernst Hapel".

Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije i policije ističu da će utakmica biti za srpski tim kao da igra na domaćem terenu, jer se očekuje da će je podržavati više od 40.000 navijača srpskog porekla.

Policija ukazuje da, pošto veliki broj Srba u Austriji ima austrijski pasoš, nije bilo moguće razdvojiti sve navijače dva tima, pa će se posebna pažnja posvetiti bezbednosti na stadionu.

Veliki broj Srba koji imaju austrijsko državljanstvo, nakon što su sve karte za srpske sektore brzo "planule", naći će se u austrijskom sektoru.

Najavljeno je, pošto se radi o susretu visokog rizika, da će bezbednosne snage pojačati pretres navijača prilikom ulaska u stadion.

Policija je u pripravnosti u više delova grada, posebno u 16-okrugu, to jest ulici Otakringerštrase, gde se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici  i gosti poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

U toj ulici je u prošlosti često slavljena pobeda srpske, turske ili hrvatske reprezentacije, a ponekad je dolazilo i do okršaja pripadnika tih naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading