Hrvati u panici zbog korone: Derbi između Hajduka i Dinama bez publike?

Autor:

Sport

26.02.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskom fudbalskom savezu izuzetno su zabrinuti zbog pojave korona virusa u Hrvatskoj. Toliko da se ozbiljno razmatra mera koju su morali da uvedu i Italijani - igranje utakmica bez gledalaca.

RepublikaFoto: twitter.com/Real Madrid News
Igrači Hajduka

U Italiji se zarazio prvi hrvatski pacijent sa korona virusom. Mladić je bio 19. februara na utakmici Atalanta - Valensija gde je zaraženo barem još četvoro navijača Valensije.

U međuvremenu, Italijani su odlučili da će Inter igrati pred praznim tribinama, kao i šest utakmica idućeg kola Serije A, među kojima je i derbi Juventusa i Intera u Torinu, a bez navijača se do daljnjeg igraju i utakmice italijanskih košarkaških liga.

Ako štab civilne zaštite, na čelu sa ministrom zdravlja Vilijem Berošom, odluči da je rizik previsok, to bi značilo da se i najveći derbi HNL-a, Hajduk - Dinamo, 4. marta na Poljudu igra bez navijača. 

Iz HNS-a strahuju od novih slučajeva korona virusa, koji bi gotovo sigurno doveli do zatvaranja stadiona i zabrane okupljanja većeg broja ljudi kao mere predostrožnosti. Uostalom, na tom tragu je i ministar zdravlja. 

- Kada su u pitanju utakmice ili veći koncerti, mišljenja smo da se ne može generalizovati i ne bi bilo dobro da se zabrane takva događanja, ali da se na osnovi epidemiološke slike i opasnosti, za svaki takav događaj mora se odlučiti hoće li biti događaj održan ili neće - naglašava Beroš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Korona virus

U HNS-u su razgovarali o korona virusu na Izvršnom odboru, ali bilo je tek ovlaš spomenuto jer su do danas u Hrvatskoj potvrđena samo dva slučaja korona virusa, premalo da bi se odgodila utakmica, prenose hrvatski mediji. Ako se epidemija proširi, a postoje znakovi, sasvim razumno bi bilo da se utakmica igra bez gledalaca.

Osim toga, nije nebitno ni da su dvojica igrača Dinama Izet Hajrović i Mario Gavranović stavljeni pod kućni karantin. Hajrovićeva supruga Lejla boravila je u Milanu na nedelji mode, a u ponedeljak se par družio sa Gavranovićem. Nisu obavili test na korona virus jer nemaju simptome, ali do daljnjeg trebaju biti u izolaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading