Plašio sam se sopstvene senke! Emotivna ispovest štopera Lacija: Rak je bio moja sreća, hvala Bogu što sam ga imao....

Autor:

Sport

25.02.2020

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najzaslužnijih za sjajan uspon Lacija ove sezone u Seriji A definitivno je defanzivac Frančesko Aćerbi. Iskusni štoper (32) majstorski komanduje odbranom kandidata za Skudeto pa ne čudi što je atraktivan mnogim medijima na Apeninima prosto koji žude za njegovom pričom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković-Savić i Frančesko Aćerbi

* A ona je sve samo ne laka. Kao fudbaleru Sasuola sada već daleke 2013. godine dijagnostifikovan mu je rak testisa koji mu je zauvek promenio život. Kaže na bolje!

- Rak je bio moja sreća. Zahvalan sam Bogu što sam ga imao. Otkrio sam da sam bolestan u julu 2013, samo što sam došao u Sasuolo. Godinu dana posle bolesti, nešto se desilo. Jedne noći sam otišao na spavanje kao da se ništa nije dogodilo, da bih se ujutru uspaničio. Bio sam uplašen svoje senke. Mislio sam o problemima i odbačenim šansama, o svim izgubljenim godinama - rekao je Aćerbi u velikom intervjuu za italijanski magazin Ultimo Omo.

* On kaže da ga je dosta loših stvari napalo odjednom i da mu je to dosta pomoglo.

- Morao sam da odem kod psihologa kako bih prevazišao lične strahove. Tako da sam krenuo putem koji me vodio do promene. Sad hoću sve u životu. Da nije bilo opake bolesti završio bih u Seriji B ili verovatno čak prestao da se bavim fudbalom. Srećom, neko me je odozgo voleo i poslao mi bolest bez koje bi se sve loše završilo - tvrdi italijanski štoper.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lautaro Martinez i Frančesko Aćerbi u duelu

* Stameni štoper je svojevremeno nastupao i za Milan, ali se prema sopstvenom priznanju nije ponašao profesionalno.

- Često sam na treninge dolazio mamuran nakon noći alkoholisanja. Bio sam dobro fizički pripremljen, jer sam uvek bio jak. Bilo mi je dovoljno da odspavam nekoliko sati i nastavim dalje. Kada sam bio u Milanu 2012, Arijedo Brajda mi je rekao da su svesni mog stila života i da su mi zbog toga pronašli kuću u Galjarateu (predgrađu Milana, a ne u samom gradu. Mada, ni to me nije sprečilo da nastavim da izlazim noću i ostajem do ranog jutra - priznao je fudbaler nebeskoplavih iz Rima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edin Džeko i Frančesko Aćerbi u duelu

* Aćerbi je u zaista opširnom intervjuu ispričao i kako je umalo ostavio fudbal posle smrti oca koja ga je slomila.

- U početku sam igrao fudbal samo zbog oca. Brinuo je, možda i previše. Svakako je brinuo više od mene. Nekada se možda toliko starao o meni da je morao i da me povredi. Kada je preminuo, nisam imao više za koga da igram. Nisam u tom trenutku imao glavu profesionalca. Ni poštovanja prema sebi, prema poslu, ali ni prema ljudima koji su me plaćali. Nisam se bojao utakmica protiv najvećih ekipa. Ne zato što sam bio hrabar, već zato što me to nije zanimalo - zaključio je Frančesko Aćerbi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frančesko Aćerbi

I posle svega što je proživeo iskusni štoper sada napada Skudeto. Zamislite kakva bi satisfakcija bila da ga osvoji u maju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading