Bajern za 45 minuta razbio Čelsi i pokazao klasu, Napoli ispustio pobedu protiv Barselone!

Autor:

Sport

25.02.2020

19:39 >> 22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna savladali su Čelsi u Londonu sa 3:0, dok su Napoli i Barselona odigrali 1:1 u Napulju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Bajerna

Bajern je upisao ubedljiv trijumf, nakon što je sva tri gola postigao u nastavku utakmice.

Prvo poluvreme obeležio je veliki broj promašaja obe strane, a prvi ozbiljniji napad imao je Bajern kada je loptu izgubio Kovačić, ali se mreža nije zatresla.

Potom je Mejson Maunt pripretio za Čelsi, pošto se odlično ubacio sa desnog boka, dobio pas u kaznenom prostoru, pa ipak šutirao slabo i neprecizno.

Možda i najopasnija kontra je bila u 11. minutu kada je Koman ispao sebičan i odlučio da ne proigra Levandovskog, potom Čelsi preti u dva navrata preko Žirua, da bi Levandovski propustio veliku priliku iz neposredne blizine.

Čitav Stamford Bridž je zanemeo kada je Miler pogodio prečku u 35. minutu, a do kraja smo videli nekoliko polu šansi i rezultat je glasio 0:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U nastavku, videli smo blickrig Bajerna iz Minhena. Oni su za samo 4 minuta uspeli da postignu dva gola i to oba puta je strelac bio Serž Gnabri.

Prvo se odlično postavio u petercu i loptu poslao u nebranjenu mrežu, da bi samo nekoliko minuta kasnije posle sjajne akcije i duplog pasa sa Levandovskim poslao loptu u "malu mrežu" za velikih 2:0 u korist minhenskog Bajerna.

Nekoliko dobrih prilika su imale obe ekipe, a Bajern je tražio i jedanaesterac kada je lopta pogodila Kristensena u ruku u kaznenom prostoru, ali sudija nije rekao ništa na to.

Nedugo posle toga je Vilijan umalo doneo gol Čelsiju, a njihov propust koristi Alfonso Dejvis koji je jurnuo u kontru i asistirao Robertu Levandovskom za laganih 3:0 u korist Bavaraca.

Bilo je još zanimljivosti do kraja meča. Krenuo je Tami Abraham u solo akciju, oboren je u šesnaestercu, ali nije bilo penala za Čelsi, da bi potom Markos Alonso zaradio crveni karton posle rušenja Levandovskog. Ruku na srce, ova odluka je bila sumnjiva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bajern je imao još nekoliko opasnih akcija do kraja susreta, Gorecka je u 91. minutu utakmice umalo glavom doneo i 4:0 Bajernu, ali je odbrana Čelsija bila odlično postavljena.

Tako su Bavarci sa 3:0 pobedili Čelsi na Stamford Bridžu i u Minhen odlaze sa velikim zalogom, pa Čelsi čeka "nemoguća misija" za dve nedelje.

Fudbaleri Napolija i Barselone odigrali su nerešeno 1:1, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Domaći su do prednosti stigli u 30. minutu preko Drisa Mertensa, da bi Katalonci izjednačili u 57. minutu preko Antoana Grizmana.

Ekipa Đenara Gatuza je u poslednje vreme podigla formu, slavila na šest od sedam utakmica, ali na ovom susretu nisu uspeli da dođu do kapitana koji bi im značio mnogo u revanšu.

Izabranici Kikea Setjena odigrali su jako loše prvo poluvreme u kojem nisu uspeli da šutnu u okvir gola Davida Ospine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga. Očekivano, Katalonci su bili ti koji su imali više lopte u nogama, dok su domaćih strpljivo čekali svoju šansu iz kontranapada.

Dočekali su je u 30. minutu, kada je mrežu Ter Štegena pogodio Dris Mertens, čime se izjednačio sa Marekom Hamšikom na večnoj listi strelaca napuljske ekipe.

Po desnoj strani sjajno je prošao Pjotr Zjelinski, a potom lepo pronašao omalenog Belgijanca na drugoj strani kaznenog prostora.

Mertens je prihvatio pas, a zatim preciznim i odmerenim udarcem loptu poslao u gornji levi ugao gola Blaugrane.

Barsa je u završnici prvog dela jalovo napadala, a Napoli je umalo preko Manolasa, iz drugog pokušaja na utakmici, stigao do pogotka. Ipak, Grk je u 42. minutu bio neprecizan iz teške pozicije, pa se na veliku pauzu otišlo rezultatom 1:0.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, bez većih uzbuđenja.

U 50. minutu Buskec je neoprezno startovao nad Mertensom, što je za posledicu imalo to da je Belgijanac morao da napusti teren, dok će zadnji vezni Katalonaca propustiti revanš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Barselona je prvi put u okvir gola domaćih šutirala u 57. minutu i odmah postigla pogodak.

Mesi i Vidal su razmenili pasove, da bi Buskec jednom loptom "probio" čitavu defanzivnu liniju domaćih. Nelson Semedo je rutinski uposlio Grizmana, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Ospinu.

Napoli više nije imao šta da čeka, morao je da krene ofanzivno. U 61. minutu Insinje je prošao pored Pikea i Vidala, ali je njegov udarac iskosa završio pravo u rukama Ter Štegena.

Samo dva minuta kasnije i Kaljehon je promašio veliku šansu, ali se nemački golman i tom prilikom istakao pravovremenom intervencijom.

Mesi preti u 75. minutu posle duplog pasa sa Vidalom, ali Maksimović na vreme ulazi u blok Argentincu. Usledio je opasan korner Katalonaca, ali šut Umtitija ide preko prečke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Barselona je završila meč sa igračem manja, Arturo Vidal pravi faul a onda i naseda na provokaciju Ruija te je Čileanac dobio dva žuta kartona u 89. minutu.

Nikola Maksimović je odigrao ceo meč sa par odličnih intervencija.

Barselona će u revanšu igrati bez Vidala i Buskeca zbog kartona, čeka se i pregled Pikea koji je morao ranije zbog povrede da izađe. Sa druge strane Gatuzo čeka rezultate pregleda za Drisa Mertensa koji je izašao posle sat vremena igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tokove utakmice omgli ste uživo da pratite na našem sajtu.

ČELSI - BAJERN MINHEN 0:3

NAPOLI - BARSELONA 1:1

 

II POLUVREME

90. minut - Kraj utakmica. Bajern je u drugom poluvremenu razbio Čelsi i slavio sa 3:0. Sa druge strane Napoli i Barsa odigrali su 1:1.

89. minut - Sada je u Napulju Vidal dobio crveni od Feliksa Briha.

84. minut - Crveni karton dobio je Markos Alonso. Sve gora situacija po Čelsi.

76. minut - GOOOOL - Bajern vodi sa 3:0. Kristensen je ispao, Dejvis prozujao po strani i dodao do Levandovskog koji je lagano ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

57. minut - GOOOOL - Barselona izjednačuje na 1:1. Grizman je iskoristio lošu postavku Napolijeve odbrane i pogodio.

54. minut - GOOOOL - Bajern stiže do 2:0. Ponovo je strelac Gnabri, četiri gola dao je Totenhemu, a evo i protiv Čelsija stiže već do drugog pogotka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dris Mertens

51. minut - GOOOOL - Bajern vodi sa 1:0 protiv Čelsija. Sjajano su kombinovali Gnabri i Levandovski, da bi upravo Gnabri ubacio loptu u praznu mrežu Kabaljerovog gola.

46. minut - Krenula su druga poluvremena, nadamo se većem broju golova u nastavku.

I POLUVREME

45. minut - Poluvreme u Londonu i Napulju. Na Bridžu golova nema, dok u Italiji Napoli vodi pogotko Mertensa.

42. minut - Veliki promašaj Manolasa.

35. minut - Prečka Milera, mnogo sreće ima Čelsi.

30. minut - GOOOOL - Kakva golčina Drisa Mertensa. Napoli vodi sa 1:0.

29. minut - Tukao je Miler sada, lopta je otišla pored gola..

28. minut - Sjajan pas Milera, šutirao je Levandovski, ali je još jednom intervenisao Kabaljero.

20. minut - Dobar napad Čelsija, opasno je centrirao Džejms, ali je Alaba izbacio loptu u korner posle kojeg je Žiru glavom šutirao pravo u Nojera.

14. minut - Levandovski je bio u šansi, Kabaljero ponovo brani. U nastavku akcije pokušao je i Gnabri, ali je bio neprecizan.

11. minut - Koman je imao veliku šansu, ali je iz izgledne pozicije pogodio samo spoljni deo mreže. Čelsi se ponovo provukao.

1. minut - Odmah je pripretio Bajern, ali Kabaljero siguran.

21:00 - Krenuli su mečevi u Londonu i Napulju:

ČELSI - BAJERN MINHEN

 

 

NAPOLI - BARSELONA

 

 

20:30 - Sastavi timova:

ČELSI - BAJERN MINHEN

 

 

NAPOLI - BARSELONA

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading