On je "skratio" krila "orlovima" u kvalifikacijama za EURO, a sada je "popio" kaznu za doping od UEFA!

Autor:

Sport

25.02.2020

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Dinama iz Kijeva Artem Besedin zvanično je suspendovan od strane UEFA na godinu dana, jer je krajem prošle godine pao na doping kontroli!

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Srbija - Ukrajina

Besedin je "uhvaćen" posle meča između Dinama i Malmea 28. novembra, a do isteka suspenzije neće moći da igra ni za reprezentaciju.

To praktično znači da Besedin neće putovati na Evropsko prvenstvo, iako je aktivno učestvovao u kvalifikacijama. Štaviše, Srbiji je na Marakani dao gol u nadoknadi vremena za konačnih 2:2.

- Klub je 19. decembra 2019. godine dobio zvaničan dopis od strane UEFA o mogućoj kazni za Besedina. Da li ćemo se žaliti Sudu za sportsku arbitražu, objavićemo kada dobijemo ceo tekst odluke od UEFA. Nažalost, o nekim konkretnijim merama ne možemo da govorimo, zbog poverljivih delova disciplinskog postupka. Dinamo potpuno podržava Artema i učiniće sve da mu pomogne da se što pre vrati na teren - stoji u saopštenju Kijevljana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Artem Besedin (levo)

Besedin je karijeru počeo u Arsenalu i Metalistu iz Harkova gde je i rođen. Zatim je zaigrao za mlađe kategorije Dinama, išao i na pozajmicu, a za nacionalni tim Ukrajine je debitovao u pobedi protiv Srbije (2:0) u novembru 2016. godine.

Ove sezone dao je osam golova na 23 meča za Dinamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading