Real udara na Siti: Na terenu 1,39 milijardi evra!

Autor: Predrag Vuković

Sport

26.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Madrid drhti jer na "Santjago Bernabeu" stiže Pep Gvardiola, kog slobodno možemo nazvati dželat Real Madrida. U osmini finala Lige šampiona, u prvom meču, sudariće se Real i Mančester siti (21.00, RTS 1).

Pep i Zinedin u prijateljskom zagrljaju

 Ovo će svakako biti najvrednija utakmica osmine Lige šampiona: na terenu će se naći preko milijardu evra, precizno 1,33 milijarde evropskih novčanica! Predviđen tim Real Madrida (bez povređenog Azara i Jovića) vredi 548 miliona evra, dok Sitijevih startnih 11 košta 780 miliona.

NEVEROVATAN SKOR

Navijači Reala odlično pamte Pepa Gvardiolu iz dana u Barseloni jer im je često zagorčavao život i veruju da je on najveća snaga Engleza jer odlično poznaje Real, ali teško je reći ko je favorit. "Kraljevi" nisu tako ubedljivi ove sezone, zaostaju za Barsom u Primeri dva boda, a s druge strane na klupi "građana" je Gvardiola, čovek koji zna kako razmontirati Real Madrid. U dosadašnjim okršajima sa najtrofejnijim timom sveta ima skor od devet pobeda, četiri remija i četiri poraza. Taj skor je mogao da bude još bolji po Pepa da nije pretrpeo u poslednja tri meča tri poraza. Dakle, Gvardiola i te kako zna protiv Reala, tukao ih je pet puta, dva puta remizirao i jednom je poražen na "Santjago Bernabeuu"! Neverovatan skor, kojim verovatno nijedan trener na svetu ne može da se podiči.

Ipak, Gvardiola neće da priča o Realu kroz statistiku već sa respektom. Pre njega Rahim Sterling, napadač Sitija, sa strahopoštovanjem je govorio o Realu, ali to Pepa ne dotiče.

- Igrači mogu da pričaju šta žele. Nismo ovde da im naređujemo šta treba da kažu. Normalno je da napravite intervju za španske medije, pa još ako vas povežu sa prelaskom u Real, kao što je to slučaj sa Sterlingom, onda je to sve normalna stvar - rekao je Gvardiola.

POSLEDNJI VOZ

Sitiju je ovo možda poslednja šansa da se prvi put domogne najvrednijeg evropskog trofeja, Real ih ima 13, jer su "građani" dobili dvogodišnju zabranu igranja u Evropi, a posle toga, ko zna šta će biti sa Sitijem...

- Siguran sam u posvećenost igrača večeras. Na kraju sezone ne znamo šta će se desiti sa nama, ali smireni smo i učinićemo ono što želimo - dodao je Pep.

Revanš se igra na Etihadu 17. marta.

U drugom meču osmine finala Lige šampiona danas će se sastati Lion i Juventus, takođe od 21 čas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

De Brujne: Ako izgubimo, zvaće nas luzerima

Kevin de Brujne, lider Sitija na terenu, svestan je koliki je pritisak na igračima Sitija, posebno zbog neuspeha u Evropi prethodnih godina.

- Ako ne izbacimo Real, svi će nas zvati luzerima zbog prethodnih pet godina. Liga šampiona je takmičenje koje nismo osvojili. Smatram da je vreme - rekao je belgijski reprezentativac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading