(VIDEO) Danci rastužili "đetiće", Nemci se prošetali do Mundijala!

Sport

05.10.2017

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crne Gore nisu iskoristili istorijsku šansu! Pred domaćim navijačima su poraženi od Danske u duelu koji je direktno odlučivao ko će ići u baraž za Svetsko prvenstvo, a jedini strelac bio je Kristijan Eriksen u 16. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eriksen slavi gol u Podgorici

Tim Ljubiše Tumbakovića sjajno je igrao tokom čitavih kvalifikacija, a kada su morali da budu najbolji i dođu na korak do velikog uspeha, Crnogorci su izgoreli u prevelikoj želji.

Već u 16. minutu hladan tuš za navijače "Pod Goricom" kada je Eriksen rezantnim šutem po zemlji sa nekih 18 metara pogodio donji desni ugao gola protivnika za veliko slavlje Danaca.

Pokušali su domaći, trudili su se i propuštali prilike, ali je odbrana gostiju izdržala sve nalete. Nisu domaći imali ni sreće, pošto je najbolji fudbaler Stevan Jovetić morao da napusti teren već u 20. minutu zbog povrede. 

U poslednjem meču Crna Gora gostuje Poljskoj, koja je obezbedila prolaz na Mundijal pobedom u Jermeniji od 6:1 uz het-trik Levandovskog. Crnogorci će morati da jure pobedu u Varšavi i nadaju se porazu Danaca, što je scenario koji je ipak malo verovatan.

Dancima će biti dovoljan i remi protiv Rumuna na domaćem bunjištu za tri dana kako bi overili drugo mesto.

 Rumunija je bila ubedljiva protiv Kazahstana na svom terenu rezultatom 3:1 u meču koji je bio bez rezultatskog značaja.

Standings provided by Sofascore LiveScore
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nemačka je pobedom nad Severnom Irskom u Belfastu od 3:1 obezbedila prvu poziciju u grupi C sa maksimalnih 27 bodova iz devet odigranih mečeva. 

Strelci za "pancere" bili su Rudi u 2, Sandro Vagner u 21. i Kimih u 86. minutu, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji da su ostali igrači bili nešto prisebniji pred protivničkim golom, pre svega se to misli na napadača Tomasa Milera.

Severnoirci neće biti preterano tužni zbog poraza pred svojim navijačima na "Vindzor parku", pošto će sigurno igrati u baražu za plasman na SP u Rusiji.

U preostalim mečevima ove grupe Česi sa slavili na gostovanju Azerbejdžanu 2:1, dok je Norveška bila ubedljiva na gostovanju San Marinu - 8:0.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Englezi takođe direktno idu u Rusiju, ali ne baš u velikom stilu, pošto su prvo mesto u grupi F obezbedili mršavom pobedom nad Slovencima 1:0 na svom "Vembliju".

Škoti su pobedili Slovačku pred svojima fanovima golom Martina u 89. minutu, što znači da će im biti dovoljan i bod na gostovanju Slovencima za tri dana kako bi zadržali drugo mesto i dobili priliku da kroz baraž prođu na najveću planetarnu smotru fudbala. Slovenci će, sa druge strane, juriti pobedu i nadati se kiksu Slovaka na Malti kako bi došla u šansu da se bori za Mundijal kroz doigravanje.

Slovaci su imali veliku šansu da budu drugi, ali su ovim porazom sveli svoje šanse na teoriju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading