Arsenal konačno igra ozbiljan fudbal, Anćelotijev Everton pao u Londonu!

Autor:

Sport

23.02.2020

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom stadionu ekipu Evertona rezultatom 3:2 (2:2) u 27. kolu Premijer lige. Everton je poveo, pa se vratio u meč, ali je Obamejang sa dva gola uspeo da donese velike bodove Arsenalu. Heroj dana je svakako Andre Gomeš koji se danas vratio na teren, samo 112 dana posle onog stravičnog preloma noge posle duela sa Sonom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Arsenala

Već u 47. sekundi, Kalvert-Luin je pokupio jedan otpadak posle prekida i iz peterca matirao Lena za 1:0.

Kada je u 18. minutu Sead Kolašinac morao da napusti teren zbog povrede, navijači Arsenala su se uhvatili za glavu, ali se ispostavilo da je zamena urodila plodom.

Ušao je sjajni Saka, koji je već u 27. minutu maestralno prošao po levom boku i pronašao Nketia, koji izjednačuje - 1:1.

Samo šest minuta kasnije, Arsenal je uspeo da preokrene, David Luiz je maestralnom dubinskom loptom spojio Obamejanga sa golom, ovaj je izašao sam na Pikforda i u stilu Tijerija Anrija pogodio malu mrežu - 2:1.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu igre, pošto je u nadoknadi, ponovo nakon prekida pao "otpadak", a Ričarlison je praktično sa gol linije samo gurnuo loptu iza linije - 2:2.


Ono što je Kalvert-Luin uradio u prvom minutu, to je ponovio Obamejang u prvom minutu drugog dela igre. Pepe je centirao sa desnog boka, a Obamejang glavom pogađa po drugi put za 3:2.

Do kraja, nekim čudom, nije bilo promene rezultata, a može se reći da je Leno izrastao u heroja utakmice. Skinuo je čist zicera Kalvertu- Luinu, potom se istakao i pravovremenim istrčavanjem kada je Ričarlison grabio sam ga golu.

U samom finišu utakmice, Nketia je pogodio i prečku, i to je bilo sve, Arteta je slavio protiv svog bivšeg kluba.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading