Nemanja Matić: Zdrav sam i srećan što igram

Autor: Mocart Sport/Republika

Sport

23.02.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pominjalo se da bi Nemanja Matić mogao da napusti Mančester Junajted kada je u prvom delu sezone izgubio mesto u startnoj postavi Ole Gunara Solskjera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Bivši fudbaler Čelsija je od početka godine odigrao 11 utakmica na kojima je deset puta bio starter. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a kako nije bilo pregovora o produžetku saradnje, klub bi mogao da napusti početkom leta. Do tada, Matić uživa u svakom minutu koji provodi na terenu otkako se vratio u startnih 11.

 - To je fudbal. Trenutno sam zdrav i  srećan sam što igram. Sve je kako treba u ovom trenutku. Znao sam da u fudbalu stvari mogu da se preokrenu. Nisam znao kada će da dođe moje vreme, ali sam znao da ću da dočekam šansu i moj posao je da odigram najbolje što znam - rekao je Matić.

Trener Crvenih đavola Solskjer najavio je da bi Mektomini mogao da bude spreman već za današnju utakmicu protiv Votforda, ali Matić Engleza ne vidi kao konkurenta.

 
- Skot je odličan igrač. U timu uvek ima prostora za dobre igrače. Trener mora da odluči ko i kako ćemo igrati. Nisam zabrinut za poziciju u timu, jer je on igrač kakvog volim. Dobra je osoba i srećan sam što se vraća u tim. Nadam se da će izbeći povrede u budućnosti - kategoričan je Matić. 

Reprezentativac Srbije će pokušati da i u nastavku sezone koristi ukazane prilike i održi dobru formu.

- Kada si mlađi moraš da shvatiš da tvoje vreme dolazi i da kada dobiješ šansu, moraš da je iskoristiš. Isto je za sve igrače, bez obzira na njihove godine. Naravno, mnogo je lakše kada igraš konstantno. Kada si u dobroj formi, sve je lakše, imaš više samopouzdanja, naviknut si na igranje svake nedelje ili čak svaka tri dana - naglasio je Nemanja Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading