Magiji Lionela Mesija nikad kraja: Tri gola za poluvreme, četiri na kraju za petardu Barselone!

Autor:

Sport

22.02.2020

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom Kamp Nou ekipu Eibara rezultatom 5:0 (3:0) u 25. kolu La Lige. Heroj neubedljive Barselone po ko zna koji put bio je - kapiten Lionel Mesi koji je u razmaku od 26 minuta postigao het-trik u prvom poluvremenu i tako rešio pitanje pobednika. Ipak, meč na Kamp Nou, obeležile su bele maramice kao znak nezadovljstva domaćih navijača radom uprave katalonskog kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kapitenska partija Lionela Mesija!

U takvoj atmosferi, Eibar je bolje otvorio meč i bio konkretniji rival, imao dva, tri opasna napada, ali bez konkretnog završnog udarca.

I onda, kako to obično i bude, Mesi ni iz čega gura loptu kroz noge čuvaru, odjednom izlazi sam na Dmitrovića i bocka loptu pored - 1:0.


Usledio je nešto mirniji period igre, a dobru priliku propustio je Arturo Vidal, koji je danas neočekivano zaigrao na levom krilu.

U 37. minutu Čileanac je lepo proigrao Mesija, ovaj opet probio, po levom boku i pogodio suprotni ugao za 2:0.


Samo tri minuta kasnije, katastrofalna greška odbrane Eibara, Mesi je ostao sam, nesebično proigrao Grizmana, ali se ovaj spetljao, lopta nekako završava nazad kod Argentinca koji pogađa prazan gol za 3:0.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nezaustavljivi Lionel Mesi

Do poluvremena, Barsa je imala još jedan ozbiljan napad, ali je Dmitrović maestralno zaustavio dva pokušaja, a drugi Busketsov sa samo tri metra razdaljine.


Drugo poluvreme bilo je znatno manje uzbudljivo, Barsa je povukla ručnu i nije želela mnogo da juriša, ali je veliku priliku imao Ivan Rakitić, ali je Dmitrović ponovo sjajno intervenisao.

Kike Setijen je odlučio da odmori u nastavku Pikea i Busketsa, koga su zamenili De Jong i Umtiti, a u 72. minutu šansu za debitantski nastup dobio je i novajlija Brajtvajt koji je zamenio Grizmana.

U finišu, Barsa je postigla gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda, dok je i Eibar zapretio na drugoj strani u nekoliko navrata preko Inuija i Oreljane, ali je Ter-Štegen bio na mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fenomenalni Argentinac!

U poslednjim trenucima utakmice, upravo je Brajtvajt asistent, pronašao je Mesija u petercu, a kapiten se praktično ušetao u nebranjenu mrežu.

Tu nije bio kraj, Danac je opet u šansi u narednom napadu, Dmitrović je odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan, ali se lopta odbila do Artura koji postavlja konačnih 5:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading