Derbi zapadne Srbije pripao gostima: Mladost slavila protiv Javora u Ivanjici!

Autor:

Sport

21.02.2020

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladost je ponovila odličnu partiju iz prošlog kola. Nakon što je priredio malo iznenađenje trijumfom nad Voždovcem, tim Gorana Stanića je protiv Javora golom Milana Bojovića pred sam kraj meča stigao do druge uzastopne pobede na početku prolećnog dela sezone i znatno se približio plej-ofu - 1:2 (0:1).

RepublikaFoto: Veljko Petrović
Stadion FK Javor

Zanimljivo je da su udarnu trojku Mladosti na ovoj utakmici činila trojica bivših fudbalera Javora (Eliomar, Obior Odita, Vladimir Radivojević) i upravo su oni bili najveća pretnja svom nekadašnjem timu.

Prvo poluvreme nije obilovalo prilikama. Javor je samo jednom uspeo da pripreti gostima, dok je Mladost uputila dva šuta u okvir gola.

Prvi je za goste stigao na isteku pola sata igre, golman Javora Đorđe Lazović srušio je Obiora Oditu u svom šesnaestercu, a precizan sa 11 metara bio je Vladimir Radivojević.

Pred odlazak na odmor tim iz Lučana je zapretio još jednom, ali je Lazović zaustavio udarac Eliomara.

U nastavku je Javor preuzeo inicijativu, zapretio dosta konkretnije i nagrada je ubrzo stigla. Igrao se 59. minut kada se posle kornera, u šesnaestercu gostiju najbolje snašao Filip Pavišić i doneo izjednačenje timu Igora Bundžulića.

Ovo je bio drugi gol defanzivca Javora u prolećnom delu sezone, nakon što je u prošlom kolu protiv Napretka, takođe u 59. minutu doneo bod svom timu.

Ovoga puta to nije bilo dovoljno za remi, jer je rezervista Milan Bojović dva minuta pre kraja doneo novu prednost Mladosti, a kako do kraja nije ostalo previše vremena, gosti su u Lučane odneli sva tri boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading