Tadić novi kapiten "Orlova"

Autor:

Sport

20.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije dobijaju novog kapitena! Kako Srpski telegraf saznaje, traku će nositi zvanično najbolji fudbaler naše zemlje Dušan Tadić (31)! On će zameniti Aleksandra Kolarova (34), koji je kapiten bio od Mundijala u Rusiji, nasledivši Branislava Ivanovića. Tako će ekipu na meč godine protiv Norveške u Oslu (26. mart) u baražu za Evropsko prvenstvo izvesti čovek koji i u Ajaksu ima ulogu kapitena iako je tek sezonu i po u redovima holandskog giganta. To dovoljno govori o Tadićevim liderskim kvalitetima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Ako je dobar za najveći tim Holandije i četvorostrukog prvaka Evrope, dobar je i za Srbiju. Razlozi za ovakvu odluku isključivo su sportske prirode, a odluka koju je doneo selektor Ljubiša Tumbaković ne zahteva mnogo objašnjenja. Jednostavno, Dušan je već lider ekipe na terenu, ekipa igra po njegovim notama i ne izgleda isto kada on nije na terenu. Kada je reč o Kolarovu, njegova trenutna forma ne uliva poverenje i diskutabilno je da li će se naći u timu koji će se suprotstaviti Norvežanima. Od prethodna tri meča Rome u Seriji A iskusni levi bek presedeo je dva na klupi.

Tadiću neće biti strano da sa trakom oko ruke zakorači na teren u dresu Srbije pošto je "orlove" kao kapiten predvodio na istorijskom meču protiv Crne Gore u Podgorici, prvom od raspada zajednice dve države. Srbija je tada slavila sa 2:0 u Ligi nacija, a oba gola postigao je Aleksandar Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading