Terzić: Deki je doneo novu energiju i strast, ulažemo mnogo u omladinsku školu, nisu sva pojačanja promašaji!

Autor:

Sport

18.02.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je za banjalučku televiziju Elta o situaciji u klubu, strancima, treneru Dejanu Stankoviću...

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić i Dejan Stanković

- Sa Dejanom Stankovićem smo dobili tačno ono što smo očekivali - novu energiju, novu strast. To što je preživeo kao igrač u jednoj od najjačih liga na svetu pokušava da pretoči ovde kod nas u Crvenoj zvezdi - rekao je Terzić za banjalučku televiziju Elta.

Terzić je naveo da je možda za navijače rano da procenjuju vrednost novog Zvezdinog tima, nove igre, ali je istakao da je tokom priprema video da su igrači brzo prihvatili zahteve i fudbalsku filozofiju novog trenera.

 - On je za mene prijatno iznenadjenje jer je kao početnik uspeo da to što vidi od svoje fudbalske filozofije prenese na igrače i da igrači to prihvate. Nametnuo se od starta kao autoritet, sa jasnim zahtevima, tako trenira i to se videlo i u utakmici protiv Čukaričkog da forsira visok presing, mnogo trčanja... Optimista sam - istakao je čelnik šampiona Srbije.

Terzić je dodao i da će verovatno biti padova u igri i da tada treba podržati Stankovića, a potom dodao: "Nadam se da to toga neće doći, da ćemo izdominirati".

Terzić je kazao da Zvezda mnogo ulaže u omladinsku školu.

- Između tri i po i četiri miliona evra nas košta omladinska škola godišnje. Uzeli smo i Grafičar jer je prvi tim Zvezde podigao svoje zahteve i nije realno očekivati da dečaci iz omladinske škole dođu direktno u Zvezdu koja ima svake godine aspiracije da igra Ligu šampiona. To je dobar projekat i dugoročno ćemo imati mnogo benefita, što se i sad već vidi što se tiče Veljka Nikolića i Željka Gavrića... Mnogo mladih, igrača imamo. Optimista sam što se budućnosti Zvezde tiče - iskren je generalni direktor crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Gavrić i Veljko Nikolić

O strancima i timu

On se nije složio sa konstatacijom novinara da su pojedini igrači dovedeni u letnjem prelaznom roku bili promašaji.

- Kad sam pre dve i po godine doveo Mitra Mrkelu i Vladana Milojevića dao sam im potpunu slobodu u izboru igrača. Oni su za ove dve i po godine doneli Zvezdi Ligu Evrope, dve Lige šampiona, treću zaredom titulu i niko ne može da kaže da su igrači koje su oni doveli promašaji - kazao je on.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Prethodnik i naslednik: Vladan Milojević i Dejan Stanković

Upitan je i da prokomentariše odlaske i povratke Miloša Degeneka i Ričmonda Boaćija.

- To su možda i najuspešniji poslovni potezi Crvene zvezde. Mi smo Degeneka doveli za 200.000 evra iz Japana, prodali smo ga za četiri miliona. Vratili smo ga za milion i po i sad imamo ponudu za njega tri miliona. Ovaj koronavirus je stopirao transfere sve u Kini... Tako je i sa Boaćijem. Doveli smo ga za nulu, prodali smo ga za pet i po miliona, vratili smo ga za dva i po i njegova vrednost je ponovo ogromna. Više puta smo zaradili na osnovu tih poteza - zaključio je Zvezdan Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading