Ispovest Tomasa Tuhela: Bio sam psihički mrtav posle Junajteda...

Autor:

Sport

17.02.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije baš David protiv Golijata, ali sličan je film zakazan za utorak u Dortmundu, iako bismo mogli da raspravljamo o tome ko je tu David, a ko Golijat. Jer svima je jasno da je Borusija prilično veći klub od Pari Sen Žermena, kao što je svima jasno i da Francuzi trenutno imaju nemerljivo više para od kluba iz Dortmunda i objektivno za klasu bolji tim.

RepublikaFoto: Starsport
Tomas Tuhel

Posebno što je pred prvi sudar dva tima u osmini finala Lige šampiona PSŽ dobio injekciju samopouzdanja s vešću da se Nejmar oporavio od povrede rebra i da je spreman za meč na Vestfalenu.

- Nejmar je ovde, dobro je. Treniraće i igraće u utorak. To sve menja - rekao je trener Parižana Tomas Tuhel na konferenciji za novinare uoči meča i pojasnio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar spreman za Dortmund!

- On ima samopouzdanje, on ima kvalitet da na terenu napravi odlučujuće stvari. To sve menja. Menja sve i za njegove saigrače i za Kilijana Mbapea… I ja imam više samopouzdanja kad je Nej tu. Kad nije, nedostaje. Nemamo druge igrače takvog kvaliteta - vrlo je jasno Tuhel rekao ko je prva zvezda na Parku prinčeva.

Istina, ako bi se osvrnuo kroz karijeru i prisetio nekih ranijih mečeva u Ligi šampiona pitanje je da li bi Tuhel ostao optimista. PSŽ je poslednjih sezona preživeo neke bolne poraze.

On sam je bio na klupi kad je Svece izbacio  Mančester junajted. Tada doduše Nejmara nije bilo u sastavu francuskog prvaka.

- Posle tog meča sam bio psihički mrtav. Ali to je sport, moraš da prihvatiš poraz i da se vratiš sa osmehom, jer to je takmičenje. Sad smo ovde, možda i zato što smo u podsvesti imali te ranije neuspehe. Mi hoćemo da se takmičimo sa najboljima - zaključio je nemački stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading