Oglasio se Perović posle žestokog udarca u glavu: Dobro sam, bitno da smo pobedili!

Autor: Republika

Sport

17.02.2020

11:56

Navijači na stadionu su zanemeli kada je posle užasnog poteza Lusijan Kriste šutnuo Slavka Perovića direktno u glavu, a ovaj se samo srušio na zemlju.

youtube/Fotbal Romania
Slavko Perović

Perović je u trenutku izgubio svest, pao na travu i svom snagom udario glavom o podlogu. Dve lekarske ekipe utrčale su na teren, golman FCSB Kristijan Balgradean pritrčao je u pomoć Peroviću kako bi sprečio da ovaj proguta jezik.

Posle dužeg ukazivanja pomoći nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa kragnom oko vrata rebačen je u obližnju bolnicu gde bi trebalo da ostane najmanje 48 sati. 

Slavko Perović se javio novinarima uglednog rumunskog lista Gazeta i potvrdio da je s njim sve u redu, da je najgore prošlo, ali da će još neko vreme provesti u bolnici.

- Dobro sam sada, više nisam u opasnosti. Drago mi je da smo pobedili u večitom derbiju. U stalnom sam kontaktu s klupskim doktorima, oni su mi javili konačni rezultat - poručio je Perović.

Prema informacijama pomenutog lista, postoji čak verovatnoća da će Perović dobiti zeleno svetlo doktora da zaigra već narednog vikenda protiv Gaz Metana.  Kako je klupski lekar Dinama Adrijan Motaka ranije izjavio, Perović je pretrpeo udarac jačine karakteristične za nokaut u boksu ili MMA borbama, što je ekstremno velika sila za ljude koji nisu pripremljeni za takav vid funkcionisanja.

Trener Dinama Florin Prunea je potvrdio da se Perović dobro oseća.

- Još dan ili dva biće pod lekarskom kontrolom jer je pretrpeo veliki šok. Nadam se da će se oporaviti do utakmice naredne sedmice. Tražio sam da Kristei bude dodeljen crveni karton, pošto sam video da je sudija prvo krenuo da mu dodeli žuti karton. Perović je bio obliven krvlju i arbitar je bez razmišljanja odmah morao da pokaže crveni karton - rekao je Prunea za drugi najveći list u Rumuniji Pro Sport.

Komentari (0)

Loading