Zvezdin heroj Andrija Katić za REPUBLIKA.RS: Pokazali smo da možemo da igramo sa evropskim velikanima, uz huk sa tribina spremni smo da uradimo sve!

Autor:

Sport

17.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman omladinskog tima Crvene zvezde, Andrija Katić u intervjuu za portal republika.rs otkrio je kako je ekipa reagovala na težak poraz u Londonu od Totenhema (9:2) u grupnoj fazi omladinske Lige šampiona. Razgovarali smo o penal seriji iz Moldavije, Mitjilandu, omladinskoj ligi Srbije i na kraju o njegovim uzorima i ciljevima u fudbalu.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Andrija Katić

* Da li ste nakon teškog poraza u Londonu od Totenhema verovali da možete da prođete grupnu fazu?

- Da, grupa je bila jako teška ipak su to ekipe iz vrha evropskog fudbala, sigurno da nas je poraz u Londonu malo poremetio na psihičkom planu, ali smo se podigli na pravi način i pokazali da možemo da se merimo sa svima iz Evrope.

* Protiv Šerifa ste dominirali tokom cele utakmice, imali velike prilike, ali ipak se otišlo na penale. Kakvo je razmišljanje golmana pred izvođenje jedanaesteraca, jedna odbrana može da promeni sve, kao ona tvoja?

- Baš tako protiv Šerifa smo imali inicijativu tokom celog meča što i statistika govori, nije nas hteo gol tokom 90 minuta. Imao sam dogovor sa mojim trenerom golmana Draganom Babićem oko penala još ranije u pripremi meča, ispoštovao sam njegove instrukcije i Bog me je nagradio da baš prvi penal odbranim i ulijem sigurnost ekipi u izvođenju jedanaesteraca, ali najveće zasluge idu njima jer su bili pribrani i mirni i realizovali sve penale.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Grupna fotografija omladinaca Crvene zvezde

* Koliko poznajete narednog rivala Mitjiland? Velika je stvar što igrate protiv njih u Beogradu, da li se nadaš velikim odzivom navijača?

- Što se tiče ekipe Mitjilanda još nismo imali analizu i podatke o njima, ali smo između sebe pogledali par isečaka njihovih utakmica i vidimo da se radi o jednoj odličnoj ekipi koja igra dosta ofanzivno i konkretno sa par fantastičnih individualaca, olakšavajuća okolnost nam je što igramo u Beogradu pred našim navijačima, ovom prilikom ih pozivam da dođu u što većem broju, daju nam vetar u leđa i budu naš dvanaesti igrač, a mi ćemo se potruditi da opravdamo njihovo poverenje.

* Odbrana titule u domaćem prvenstvu sigurno je prioritet, a kakva je situacija sa Ligom šampiona? Samo uživanje, bez opterećenja ili?

- Kao što ste pomenuli omladinska liga je naš prioritet, ali sigurno da utakmice u Ligi šampiona dosta znače nama pre svega na ličnom planu za samopouzdanje kao klubu i u takvim utakmicama trebamo da uživamo jer smo privilegovani da igramo Ligu šampiona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???#uyl

A post shared by Andrija Katic (@andrija.katic1) on Nov 7, 2019 at 9:49am PST

 

Koji golman ti je uzor i u kojoj ligi vidiš sebe kroz par godina, koja ti najviše prija?

- Što se tiče golmanskog uzora izdvojio bih Điđija Bufona koji iz godine u godinu pokazuje klasu i da su godine samo broj, golman koji već ko zna koliko sezona brani na vrhunskom nivou. Što se tiče lige u kojoj bih voleo da branim sigurno da je to engleska Premijer liga, obožavam njihov stil fudbala, očekuje me ogroman rad u koliko želim to da dostignem, ali nikad ne znate gde fudbalski put može da vas nanese, i sigurno u kojoj god ligi branio uzivaću i daću svoj maksimum kao i uvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading