Najgore tek sledi! Mančester sitiju se oduzima titula iz 2014.?

Autor:

Sport

16.02.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uefa je izbacila Mančester siti iz Evrope za iduće dve sezone, a uz to je engleski klub udarila po džepu pa će morati da plate 30 miliona evra kazne. Ipak, engleski mediji javljaju da im najgore tek sledi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mančester siti osvaja titulu

Naime, Siti je prekrišio i pravila Premijer lige lažiranjem finansijskih izveštaja od 2012. do 2016. godine, kad je klub na pojačanja potrošio 700 miliona evra. Mediji prenose da Sitiju preti oduzimanje bodova od strane FA-a, a možda čak i izbacivanje u četvrti rang.

U spomenutom periodu Siti je osvojio titulu 2013/14. sa samo dva boda ispred Liverpula. Ako se utvrdi da su u Premijer ligi imali prestupe kakva je utvrdila Uefa, preti mu oduzimanje bodova pa bi naslov mogao da pripadne Liverpulu, prenose britanski mediji, koji tvrde i kako bi klub zbog finansijskih problema bio primoran da prodaje najveće zvezde poput Kevina De Brujnea i Rahima Sterlinga.

Aferu je prvi otkrio 2018. portugalski haker Rui Pinto. On je u zatvoru već godinu dana zbog istrage koja ga je osumnjičila zbog čak 147 kaznenih dela, ali na sudu će se sukobiti samo sa 90 tačaka optužnice - hakiranja, sabotaže i prevare. Ipak, za sobom je povukao Siti. 

Siti ima još nedelju dana za podnošenje žalbe Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lozani i prema najavama to će i učiniti.

- Žao mi je zbog Pepa, Sitti pod njegovom palicom igra fenomenalno. Ekipa sigurno nije imala pojma šta se događa i nije kriva. Da li je klub prekršio neka pravila ili ne, u to ne želim da ulazim - rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading