(FOTO) Ovo je čovek koji je srušio Mančester siti!

Autor:

Sport

16.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno je u zatvoru i čeka suđenje za hakovanje, sabotažu i prevaru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Haker Fudbal Liksa, Rui Pinto, čovek koji je raskrinkao Sitijevo kršenje odredbi finansijskog Fer Pleja, i dalje u zatvoru čeka suđenje. Naime, Pinto je provalio u klupske mejlove iz svog doma u Portugaliji 2015. godine, prosledio ga medijima i pokrenuo istragu Sitijevih finansija.

Iako ga je fudbalski svet pretvorio u heroja, postao je omražen jer je uhapšen i poslat u zatvor gde očekuje suđenje za 90 slučajeva hakovanja, sabotaže i prevare.

Pintu je nedavno odbijena mogućnost žalbe i ostaće u zatvoru u kom je već skoro godinu dana, gde očekuje presudu. U petak uveče po objavi kako je Siti izbačen na dve godine iz Evrope, društvenim mrežama su počele da se šire objave sa heštegom #freePinto. Navijači Dortmunda pružili su mu podršku transparentom i apeluju vlastima za njegovo puštanje.

Fudbal Liks nastao je 2015. godine i razotkrio je sve klubove koji su kršili odredbe fudbalskog poslovanja. Pinto je navodno nabavio 70 miliona dokumenata i 3.4 terabajta informacija iz kojih su, između ostalih, izvučeni dokazi za Sitijevo izbacivanje iz Evrope.

 - Znao sam šta može sve da se dogodi, bio sam svestan kako portugalske vlasti progone "izdajnike" pa sam bio spreman na sve šta mi se događa - rekao je svojevremeno Pinto. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading