Sitijeva reakcija na kaznu: Razočarani smo ali...

Autor:

Sport

14.02.2020

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je objavila da Mančester siti neće učestvovati u Ligi šampiona u naredne dve godine, uz šta će platiti i kaznu od 30.000.000 evra, a sve zbog finansijskih prekršaja koje je engleski klub načinio u prethodnim godinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Mančester Sitija

Na odgovor iz Mančestera se nije dugo čekalo. U saopštenju kluba, čelnici su najavili da će iskoristiti pravo žalbe, kako bi UEFA preinačila svoju odluku.  

- Mančester siti je razočaran, ali nije iznenađen današnjim saopštenjem Sudskog veća Uefe. U decembru 2018. godine, glavni istražitelj Uefe javno je pregledao ishod i sankciju koju je nameravao da isporuči Mančester sitiju, pre nego što je ikakva istraga započela. Zato nije bilo mnogo sumnje u to kakav će rezultat istrage biti. Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je pokrenula UEFA, koja ga je procesuirala i osudila. Sada kada je sa ovim procesom gotovo, klub će izvršiti nepristrasnu presudu u najkraćem mogućem roku i zato će, u prvom slučaju, pokrenuti postupak kod Arbitražnog suda za sport što je pre moguće", ističe se u saopštenju.

Siti će ovu sezonu odigrati "normalno" do kraja, ali u naredna dva izdanja Siti nećemo gledati u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading