Mančester siti IZBAČEN iz Lige šampiona na dve godine!

Autor:

Sport

14.02.2020

18:56 >> 18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama su se žalili „mali“ kako UEFA trenira strogoću samo na njima, a velikima gleda kroz prste. Došao je i taj dan kada je i bogatima puklo po ušima: Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije odlučila je da izbaci Mančester siti iz Lige šampiona na dve godine zbog brojnih finansijskih prekršaja!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester sitija

Nije ni to sve, UEFA je odredila da "Građani" moraju da plate dodatnih 30.000.000 evra globe! Dakle, češkaće se po glavi na Iithadu u narednim danima.

Bilo je i vreme da bahatost prebogatih dođe na naplatu. Osilili su se toliko da se zaista činilo da za njih nikakva pravila, nikakvi zakoni više ne važe.

UEFA je nakon odluke Disciplinske komisije objavila saopštenje na sajtu, u kojem stoji da je Mančester siti dostavljao lažne podatke u periodu od 2012. do 2016. u kojima je u svoje prihode uključivao i novac od sponzora koji još nije ni došao na naplatu.

Pored toga, Siti je optužen i da je izbegavao saradnju sa istražnim organima UEFA, što je posebno otežavajuća okolnost.

Na kraju, presuđeno je da Mančester siti neće moći da igra u UEFA takmičenjima u sezonama 2020/21 i 2021/22, kao i da će morati da plati globu od čak 30.000.000 evra.

Ostavljena je mogućnost "Građanima" da se na ovu odluku žale Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), a iz UEFA su poručili da ako Siti krene tim putem, iz Niona neće dalje komentarisati ovu presudu.

Sada se očekuje reakcija kluba sa Ostrva, ali je jasno kao dan da ako odluka ne padne pred CAS-om, da teški dani čekaju "Građane". 

Nada može da im bude slučaj Čelsija, kojem je sud u Lozani prepolovio zabranu na dovođenje igrača ove zime. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading