Nejmar skuplji od cele naše Superlige!

Autor:

Sport

15.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski transfer Nejmara u Pari Sen Žermen iz Barselone skuplji je od cele Superlige! Ovo možda i ne zvuči toliko neverovatno znajući koliko nisko se kotira naše prvenstvo, ali, tek, vredi pomenuti da je Nejmara francuski gigant platio 222 miliona evra, a da Superliga, sa svim klubovima, odnosno vrednostima igrača, dobacuje do 221 milion evra prema podacima sajta Transfermarkt.de.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar

Ova poražavajuća statistika bi bila, logično, još gora da nema Zvezde i Partizana. Šampion Srbije vredi 60 miliona evra, dok je Partizan na 43 miliona, pa, zanimljivo, Čukarički ima tim od 18 miliona evra.

Četvrta je Vojvodina sa 13 miliona, ostali su ispod dve cifre, a najjeftiniji tim ima pretposlednji Rad, koji vredi samo 5,5 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Partizan-TSC

Naravno, cifre su provizorne, transferi mogu da variraju, ali okvirno - to je to. Najvredniji fudbaler naše lige je Strahinja Pavlović, koga Transfermarkt ceni na osam miliona evra, iako ga je Monako platio 10 miliona i pozajmio Partizanu do leta.

RepublikaFoto: Starsport
Strahinja Pavlović

Isti sajt najviše ceni da je Milan Pavkov najskuplji igrač Crvene zvezde pošto je procenjen na 4,5 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov

U prvom kolu prolećnog dela šampionata Partizan će u nedelju dočekati Radnik (16.00, Arena sport 1).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading