EKSKLUZIVNO - Miha: Kume, verujem u tebe i Zvezdu u Evropi!

Autor:

Sport

15.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došao je i taj dan - Dejan Stanković (41) imaće zvaničan debi na klupi Crvene zvezde u 21. kolu Superlige protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Priliku da poželi sreću svom kumu imao je Siniša Mihajlović (50), legenda našeg fudbala i trener Bolonje.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Prvo, pa Čuka... Dejan Stanković

- Sve što bih poželeo sebi želim i Dekiju! Mnogo titula i svu sreću u Zvezdi. Verujem u kuma i Zvezdu u Evropi - rekao je ekskluzivno za Srpski telegraf Mihajlović iz Italije.

RepublikaFoto: Estok
Siniša Mihajlović i Dejan Stanković

SVE JE DEO POSLA

A Dekija u subotu (14.30, Arena sport 1) čeka prava koska na startu pošto gostuje Čukaričkom, ekipi koja je srušila Partizan (2:1) u jesenjem delu i koja pretenduje na vrh tabele. Međutim, Stankovića, generalno, neće zastrašiti dueli sa najjačim ekipama iz Srbije. Kako je i sam rekao, sve je stvar pripreme.

- Svakako moraš da sretneš sve te protivnike u jednom momentu. Možda je bolje što odmah igramo sa "brđanima". Meni je drago što odmeravamo snage s njima. Teško je kada igraš sa rivalima kao što su Partizan, Čukarički, Vojvodina, ali je to ujedno posao i zadovoljstvo - rekao je Stanković.

Sedmu silu je interesovalo da li će moći da se sudi o Stankoviću kao treneru već posle prvog meča.

- Nema problema, možete odmah, nije nikakav problem. Samo polako, upoznavaćemo se. Tu sam, otvoren za svaku kritiku. Rano je da se sudi posle četiri ili pet prijateljskih utakmica. Sada kreće prvenstvo i pritisak.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodne utakmice Crvene zvezde i Čukaričkog na Marakani

Novi trener Zvezde priznaje da nema iskustvo, ali kaže da će o formaciji odlučivati zavisno od protivnika.

- Ima mnogo faktora od kojih zavisi u kojoj ćemo formaciji izaći. Tek sam na početku i neiskusan, ali verujte da ne menja ništa da li je jedan špic, dva ili tri špica, bitno je kako ti ekipa igra na terenu - pojasnio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Podrška iz Bolonje... Siniša Mihajlović

TREMA POSTOJI

Nije mala prednost koju mu je ostavio prethodni trener Vladan Milojević (11 bodova više od Partizana), a Dejan naglašava da ima malu tremu uoči prolećnog dela šampionata.

- Sigurno da je ima, mora da bude prisutna. U karijeri sam uvek igrao pod tremom i pozitivnim strahom. Kada bih potcenio rivala, tada ne bih imao tremu, ali ne bih prošao dobro. Situacija nije ista za poređenje kada sam kao igrač debitovao za Zvezdu, ono pre 25 godina je bio jedinstven osećaj. Jedino što imam jeste pozitivna trema - zaključio je Stanković.

Šurak i majka na debiju na Brdu

Dekijev debi na Banovom brdu sa tribina će gledati njegov šurak Milenko Aćimović, kome je, zanimljivo, tog dana 43. rođendan, kao i majka Dragica, dok će Stankovićeva porodica (supruga Ana i deca) meč protiv Čukaričkog pratiti putem TV pošto su ostali u Milanu.

RepublikaFoto: Starsport
Milenko Aćimović

Stanković besan zbog Sanoga

Jedno od pitanja koje je postavljeno Dekiju na prvoj konferenciji povodom neke utakmice je - kakva je situacija sa teže povređenim Sekuom Sanogom, jedinim pojačanjem ove zime.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

- Došao sam na konferenciju da pričam o Čukaričkom, o Sanogu sam već pričao i rekao sam da je on van stroja. Razmišljam o igračima koje imam, a naravno da jedva čekam da se vrati - rekao je ljutito Dejan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading