"Dajte Real da se igramo!"

Autor:

Sport

14.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voleo bih da odmerimo snage protiv Madriđana u osmini finala kad već nema Barselone, optimista je vezista crveno-belih Aleksa Matić

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Omladinci Crvene Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde uzrasta do 19 godina saznaće danas u Nionu (13.00) protivnika u osmini finala Lige šampiona za omladince, ali i potencijalne rivale u svim eliminacionim fazama sve do finala u Švajcarskoj 20. aprila. Do te pozicije došli su nakon trijumfa nad Šerifom u Tiraspolju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:2 u penal-seriji).

Ono što je izvesno uoči prve nokaut runde, koja je na programu 3. ili 4. marta, jeste da istinske aždaje evropskog fudbala čekaju izabranike Slavoljuba Đorđevića - Real, Liverpul, Juventus, Inter, Ajaks, Benfika i Atalanta. Ipak, hrabri crveno-beli dečaci ne zaziru ni najmanje od imena velikana, već žele da udare na najjačeg, moćni Real, jedini tim koji je u svih sedam izdanja ovog takmičenja stizao makar među 16 najboljih.

NEMA STRAHA


Aleksa Matić (17), defanzivni vezista tima koji stasava na terenu iza južne tribine Marakane, nezamenljiv je šraf Beograđana u UEFA Ligi mladih (kako zvanično glasi naziv omladinske verzije Lige šampiona) i neustrašiv na terenu, gde igra protiv starijih dečaka.

- Plasman u osminu finala je veliki uspeh za Crvenu zvezdu i naš fudbal jer smo postali jedini tim iz Srbije koji je došao među 16 najboljih u Evropi. Lepo smo proslavili trijumf u Moldaviji nad Šerifom u plej-ofu i svi u ekipi jedva čekamo današnji žreb. Voleo bih da odmerimo snage sa Realom. Kada već nema Barselone u žrebu, onda je dobar i "kraljevski klub" - istakao je Matić, koji je u julu prošle godine stigao u Beograd iz Vojvodine.

BEZ OGRANIČENJA


Đorđevićevi puleni će za protivnika u osmini finala, gde je jedino dirigovan žreb, dobiti jednog od pobednika grupa (izuzev Bajerna) i tom prilikom prvoizvučeni tim iz bubnja biće domaćin. Ali kada je u pitanju žrebanje kostura od četvrtfinala pa sve do finala, nikakvih ograničenja neće biti, pa je tako u nekoj od narednih faza takmičenja moguć i obračun Zvezde sa zagrebačkim Dinamom. U svakoj nokaut rundi igraće se po jedan meč, a svojevrsni fajnal-for tradicionalno se igra na terenima sportskog centra Kolovrej u Nionu.

RASPORED TAKMIČENJA

OSMINA FINALA

3/4. mart

ČETVRTFINALE

17/18. mart

POLUFINALE

17. april

FINALE

20. april

Potencijalni rivali

Real

Liverpul

Juventus

Inter

Ajaks

Benfika

Atalanta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading