U Dekiju sam video novog Kumana!

Autor:

Sport

13.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina je htela da se tako namesti da Zvezdan Terzić (53), generalni direktor Crvene zvezde, bude protivnik Dejanu Stankoviću (41), u to vreme 16-godišnjaku, na debiju u meču Crvene zvezde i OFK Beograda 11. februara 1995. Danas su njih dvojica najbliži saradnici: jedan je direktor crveno-belih, drugi je trener.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
16 Godina imao Deki na debiju protiv OFK Beograda

Čim je ušao u igru u finišu susreta, Deki je opalio kao iz topa po lopti, koja umalo nije polomila prečku. Terzić, koji je u to vreme završavao igračku karijeru, naglašava da je odmah video da je reč o vanserijskom talentu, jednom od retkih igrača iz Srbije koji su napravili svetski poznatu karijeru. Uporedio ga je i sa slavnim Ronaldom Kumanom (53).

- Sećam se tog dana, igrali smo protiv Zvezde na Omladinskom stadionu. Izgubili smo sa 2:1, ali je ušao jedan mali, pričali su za njega da će napraviti bum u fudbalu. Čuo sam u to vreme tog malog po imenu Dejan Stanković, ali nisam mogao da očekujem da će pokazati tako pozitivnu drskost tek što je ušao na teren, a imao je 16 godina. U finišu meča šutnuo je tako jako da je odmah zalepio prečku - rekao je Terzić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Terzić i Deki sad

Terzića je Stanković, iako je u početku karijere bio ofanzivniji nego kasnije u Interu, podsetio na poznatog Holanđanina.

- Dekijeva praćka je bila nalik Kumanovoj. I zaista, slavni Holanđanin je u finalu Kupa šampiona 1992. za Barselonu postigao čudesan pogodak protiv Sampdorije sa 40 metara, što je Stanković ponovio takođe na meču elitnog takmičenja, protiv Šalkea, kada je postigao gol sa pola terena. Dejan je bio čudo kao igrač, verujem da ima kvalitet da bude isto tako veliki trener - zaključio je Terzić.

Ronald Kuman u dresu Barselone

Duel na Karaburmi ostao je upečatljiv i Ljupku Petroviću (72), tadašnjem treneru.

- Vodili smo sa 2:1, ali dosta toga nije štimalo kako treba. Odlučio sam se da uvedem Stankovića 15 minuta pre kraja. Izviždali su me navijači, koji nisu bili zadovoljni što na teškom duelu uvodim mladog momka. Međutim, njegov prvi kontakt s loptom bio je na oko 20 metara od gola, raspalio je i uzdrmao prečku. Njegov raskošan talenat je bio tako uočljiv - prisetio se Ljupko.

Terza: "Delije" će ispuniti Brdo zbog Dekija

Crvenu zvezdu predstojećeg vikenda (subota, 14.30, Banovo brdo) čeka gostovanje Čukaričkom. Terzić veruje da će deo tribina za goste biti ispunjen jer Deki je posebna atrakcija za zvezdaše.

- "Delije" će doći da podrže Zvezdu, ali i da vide našeg novog trenera Stankovića, kome će ovo biti debi. Verujem da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Deki je veliki magnet za navijače - rekao je Terzić.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Zvezdan Terzić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading