Bane Ivanović o reprezentaciji, kapitenskoj traci, Čelsiju, penziji...

Autor:

Sport

12.02.2020

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije i fudbaler Zenita Branislav Ivanović trenutno se nalazi na pripremama u Benidormu sa klubom iz Sankt Peterburga, što su iskoristili novinari "Marke" i napravili veliki intervju sa čovekom koji je 105 puta oblačio reprezentativni dres.

RepublikaFoto: Starsport
Branislav Ivanović

Izgleda da Ivanović ne razmišlja o kraju karijere, iako će uskoro napuniti 36 godina.

- Ambicija da igrate i osvajate trofeje je možda i najvažnija u fudbalu. Oduvek sam govorio da u sportu broj godina nije bitan. Važan je samo rezultat. Ja sam i dalje sposoban da se takmičim, osećam se odlično i mentalno i fizički. Zaodovoljan sam, ali moram uvek da tražim  više- poručio je Branislav Ivanović.

Da li smatrate da je vaša uloga u svlačionici Zenita, zbog ogromnog iskustva, ključna?

- Da, mislim da jeste. Moja uloga u timu nije samo da budem kapiten ekipe. Već mnogo više od toga. Jako je bitno u svakom timu napraviti pravu konekciju između mladih i iskusnih igrača- kaže iskusni defanzivac.

Pričate li se mladim zvezdama o svom iskustvu u Čelsiju?

- Na početku nisam mnogo igrao. Nisam imao veliko iskustvo, tim je već bio stvoren. Kod Avrama Granta sam imao baš teške trenutke. Već u junu je stigao Skolari i dao mi određenu minutažu. Zatim je stigao Hidink koji mi je jako verovao. Dao mi je ozbiljnu šansu da se nadogradim. Ipak, najbolje partije pružao sam kod Anćelotija- rekao je Bane.

Pratite li Čelsi sada kada je za kormilom vaš bivši saigrač Frenki Lampard?

Ivanović u dresu Čelsija

- On je prava osoba na pravom mestu. Radi fantastičan posao. Ako sa Čelsijem uzme titulu i kao trener onda mu svaka čast- rekao je Srbin.

Da li razmišljate o tome da postanete i vi trener?

- Nisam siguran. To je potpuno drugačiji posao. Sve je drugačije. Pristup, mentalna i fizička priprema. Ne želim sada o tome da razmišljam, jer sam igrač. Ugovor mi ističe u junu, ali nadam se da ću nastaviti na terenu, da ćemo se dogovoriti- rekao je Ivanović.

Jedan od važih bivših saigrača Eden Azar trenutno nema sreće u Real Madridu?

- Verovatno nije u dobrom fizičkom stanju. Povredio se nekoliko puta od kada je u Madridu, ali svi znamo da je on jedan od najboljih igrača sveta. Bez povreda bi mu bilo mnogo lakše. Želim mu mnogo sreće i uspeha. Real Madrid je najveći klub na svetu i drugačiji je pritisak nego u Premijer ligi. On može da se suoči sa tim problemima. Potrebno je samo da ga zaobiđu povrede- rekao je Ivanović.

Dakle, mislite da on vredi onoliko koliko ga je Real platio?

- Imao sam sreću što nisam nikada igrao protiv njega. Uživao sam gledajući ga na treningu i mečevima u Čelsiju. Raznosio je suparničke odbrane- priča kapiten Zenita.

Da li je Srbija spremna da se nađe na Prvenstvu Evrope?

- Igramo protiv Norveške presudnu utakmicu. Biće mnogo teško, ali Srbija zaslužuje da igra na Prvenstvu Evrope- jasan je Ivanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading