Goniću Belgijance sve do Strazbura, nisam uzeo ni dinara od transfera!

Autor:

Sport

12.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ma kakvih 250.000 evra, u životu nisam uzeo ni jedan prljav dinar u fudbalu, ovako razgovor za Srpski telegraf počinje naš trener Aleksandar Janković (47) nakon optužbi iz Belgije da je zajedno sa sportskim direktorom Standarda Olivjeom Renarom proneverio novac od transfera fudbalera Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića i Gojka Cimirota. Vest da se njegovo ime u Belgiji pojavilo u sudskom postupku selektora mlade reprezentacije Kine zatekla ga je u Španiji, gde se njegova ekipa sklonila od koronavirusa.

Spreman da ide do kraja... Aleksandar Janković

SPREMA KONTRA TUŽBU

- To su laži i neverovatne budalaštine! Još proveravam da li je to istina, možda su belgijski mediji izmislili celu priču. Iza nje navodno stoji predsednik Standarda Bruno Veneci, čovek sa kojim sam uvek imao odličan odnos. Šta se promenilo, ne znam. Možda su ga pritisli, a on ili neko drugi pokušao da se sakrije iza mog imena i tako ga ukaljao. Ako dobijem sudski poziv, odazvaću se i odbraniti se jer sve što sam ikada radio u fudbalu je potpuno čisto. A onda ću spremiti kontratužbu za klevetu i sve im debelo naplatiti. Idem do samog kraja, prvo preko belgijskih sudova, ali, ako bude trebalo, teraću ih sve do suda u Strazburu - istakao je Janković.

5 godina Janković radio u Belgiji: Lokeren, Mehelen i Standard

Osim nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Srbije, koji je u Belgiji radio u Lokerenu, Mehelenu i Standardu, optužbe obuhvataju i fudbalskog menadžera Dejana Veljkovića. On se tereti da je proneverio 170.000 evra, a njegovo ime se u Belgiji provlači u aferi "čiste ruke", u kojoj je navodno zaštićeni svedok.

Pakuje aferu Srbinu... Bruno Veneci

TEMELJNO ČEŠLJANJE

Tada se spominjalo i ime Mateje Kežmana, nekadašnjeg golgetera, a sada menadžera. Janković demantuje da je ikada imao posla sa bilo kim od njih.

- U Belgiji sam bio trener, moj posao je bio da ekipa igra dobro i da pobeđuje. Nisam se bavio dovođenjem i prodajom igrača, pa nisam imao kontakt sa Kežmanom i Veljkovićem. Iz belgijskog fudbala sam otišao pre tri godine, a afera je isplivala oktobra 2018. U međuvremenu je sve već toliko puta češljano da bi se protiv mene sigurno i ranije pronašlo nešto kompromitujuće da je imalo šta - jasan je Janković.

Jedan od "sumnjivih" poslova je i transfer Filipa Mladenovića

Renar: Nisam uzimao provizije, ovo mi utiče na porodicu

Umešanost u malverzacije u Belgiji odbacuje i Olivije Renar, koji trenutno radi kao sportski direktor u Impakt Montrealu.

- Navodi u optužbama nisu tačni. Nikada nisam uzimao proviziju za transfere igrača. Sav novac koji sam zaradio u fudbalu primao sam na osnovu ugovora, isključivo od klubova koji su me angažovali. Klevete me pogađaju, utiču mi na porodicu i kaljaju mi ugled - poručio je Renard iz Kanade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading