Savo, sudije se ne napadaju ni u zoni

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

11.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz Partizan su prodefilovali brojni treneri u protekloj deceniji, ali čini se da niko nije tako lako gubio živce kao Savo Milošević (46). Tokom priprema u Antaliji i u Kataru dva puta je pravio probleme, protiv Vitorula (1:1) je čak povukao ekipu sa terena, a nasrnuo je na sudiju na meču protiv moskovskog Spartaka (2:3) u Dohi.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

Istina je i da sudije koje su delile pravdu nisu bile na nivou zadatka, ali neke granice ne smeju da se prelaze.

Bivši trener Partizana Ivan Golac (69) smatra da je Savo preterao.

- To je neprimereno, ne samo za trenera kluba kao što je Partizan, već za trenera zonske lige. Mnogo gore od svega je što se incident ponovio. Kad analizirate, tu nema reda i poretka. Trener ne sme da se ponaša tako. Kako će se sutra ponašati igrači? Onda nemate pravo da im zamerite. Kakav roditelj, takva deca - rekao je Golac za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golac

On dodaje da je realnost u prijateljskim utakmicama da ima nepravdi.

- Ako sam prihvatio da igram, moram da znam da nekad neće biti pravde po moj tim. Dok sam bio trener, nikada nisam povukao ekipu sa terena. Saopštavao sam sudijama diskretno šta mi smeta. Ovo pokazuje sliku dezorijentisanog kluba i svega što se odnosi na rad, poredak. Stvari postaju cirkus, koji je jednak anarhiji. Ne pamtim kada se ovo desilo u Partizanu, ne kažem da nije, ali... Sutra ne možete da zamerite igraču ako napravi incident jer se, po uzoru na trenera, osetio oholo i osiono. Trener je pre svega pedagog i psiholog. Bonton je knjiga koja spada u kategoriju jeresi i mora da bude spaljena - dodao je Golac.

I Miodrag Ješić (61), još jedan bivši trener "parnog valjka", smatra da reakcije trenera moraju biti odmerenije.

RepublikaFoto: youtube.com/RadioSarajevo
Miodrag Ješić

- Gledao sam meč. Sudija jeste isprovocirao, ali nije trebalo da bude takva Savina reakcija. Čiji god da ste trener. Mi treneri nekad reagujemo burno, mislimo da smo u pravu, ali i kad smo u pravu, upravo zbog igrača, ne smemo da planemo jer to nije dobar primer. Kolege smo Savo i ja, ne bih previše pričao više na ovu temu, ne želim da pravim famu. Treba odreagovati na nepravdu, ali smireno. To je pripremni period, svi su malo nervozniji nego inače, ima i tog faktora - rekao je Ješić za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading