Milorad Mažić o iskustvima sa najboljim svetskim igračima: Mesi ne priča, Ronaldo profi

Autor: Novosti

Sport

08.02.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski defintivno nisu sa ove planete, ali kada je u pitanju komunikacija pre, za vreme i posle utakmice, i te kako su na zemlji, profesionalni i maksimalno korektni. Tako najbolji srpski sudija Milorad Mažić doživljava dva najbolja svetska fudbalera Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

On će u veoma interesantnom drugom delu razgovora za emisiju "Teme do Arene" otkriti malo poznate detalje o odnosu sa magičnim asovima, čije se fantastične karijere prepliću gotovo punih 15 godina.

- Mesi je posebna priča. On ne komunicira puno u toku utakmice. Specifičan je, dešava se da se "ne vidi" 80 minuta, i onda za pet minuta da dva-tri gola. Ne voli da simulira, da pada, iako stalno dobija udarce po nogama - objašnjava Mažić.


Fantastični Portugalac je u reprezentativnom dresu u jednom trenutku uzeo Mažića "na zub", ali je njihov odnos posle toga ekspresno izglađen.

- Ronaldo je igrač koji ima neku drugu težinu. Sa njim je bila izazovna situacija u toku Svetskog prvenstva u Brazilu, posle njihovog deprimirajućeg starta i poraza od Nemačke. Svirao sam tada penal za Nemačku i isključio Pepea. Kasnije je njegov i moj odnos bio vrlo profesionalan, kad god smo bili u prilici da se sretnemo na terenu.

Ono što je obeležilo deo internacionalne karijere najboljeg srpskog sudije svakako je odnos sa Zlatanom Ibrahimovićem.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Mažić



- Zlatan je Zlatan. Zato je i veliki igrač, izuzetan lider. On pre svega drži do sebe. Posle onakve povrede sa 38-39 godina, sada igra u Seriji A, i to je zaista sjajno. Sa njim smo imali izuzetnih trenutaka, ali i onih manje sjajnih. On je čovek koji u trenutku može da okrene ceo stadion protiv sudije. Ako imate respekt Zlatana, imate respekt i ostalih na terenu.

Odnos sa Šveđaninom je u jednom trenutku stigao do "tačke ključanja".

- Sudio sam na utakmici Fenerbahče - Mančester junajted. Tada sam krenuo za Dohu, da sudim na derbiju katarskog prvenstva, kada su me pozvali iz UEFA i rekli mi da idem u Istanbul i da će oni sve regulisati sa ljudima iz Katara, samo da sačekam 10-15 minuta. Tako je i bilo. Fenerbahče je poveo sa 1:0. Došlo je do starta, običnog faula. On je izašao da mu se ukaže lekarska pomoć, dobio je udarac i nije mogao da nastavi utakmicu. Tada se sukobio sa Dancem Kjerom kod aut-linije, a ja sam došao između njih i nesvesno sam uhvatio Zlatana za ruku, na šta je on odreagovao odgurivanjem.

Arbitar iz Vrbasa smatra sa ove distance da je pogrešio što Šveđaninu nije pokazao javnu opomenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Da sam se strogo držao pravila trebalo je da mu dam žuti karton zbog sukoba sa Kjerom a ne zato što je odgurnuo moju ruku. Pričao je s nama na srpskom. To je čovek mašina, on je za veliki respekt zbog svega što je uradio u karijeri i što i dalje radi - zaključio je Mažić.


U trećem delu priče o bogatoj karijeri, koja se emituje na Areni naredne subote, Mažić je govorio o navikama koje ima u Kini, navijačkom opredeljenju, druženju sa Čakirom i Skominom, nasledniku Srđanu Jovanoviću, propuštenoj prilici da sudi u finalu Svetskog prvenstva...

Jedan od onih koji su imali razloga da ne vole Mažića, zbog isključenja na SP u Brazilu, jeste prgavi Portugalac Pepe, ali je njihov odnos posle Mundijala ipak bio dobar.

- Posle nekoliko godina smo se sreli Pepe i ja na prijateljskoj utakmici Rusija - Portugalija. Poklonio mi je dres sa posvetom - za mog prijatelja Mažića. Na utakmici Monako - Bešiktaš, na kojoj sam kasnije sudio, recimo, nije napravio nijedan prekršaj, što je za njega gotovo neverovatno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading