Klopov vrtić oduševio svet!

Autor:

Sport

06.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keleher - Vilijams, Hever, Van den Berg, Luis - Klarkson, Ćirivela, Kejn - Eliot, Milar, Džouns. Za momke čija ste imena pročitali verovatno nikada niste čuli, a oni su već kao golobrada dečurlija zlatnim slovima ušli u istoriju najvećeg britanskog kluba Liverpula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Trener prvaka Evrope i budućeg šampiona Engleske Jirgen Klop poslao je na ponovljeni meč šesnaestine finala FA kupa u trijumfu protiv Šruzberija (1:0) postavu čiji je prosek 19 godina i 102 dana. U almanasima kluba sa Enfilda ostaće upisano da je to najmlađi sastav u istoriji "crvenih".

POŠTOVALI PAUZU

Nemac je ranije najavio da će on i kompletna prva postava utakmicu posmatrati kraj malih ekrana jer žele da ispoštuju pauzu u kalendaru koju je odredila Fudbalska asocijacija Engleske. Bio je to svojevrstan bunt jer je Liverpul meč polufinala Liga kupa protiv Aston Vile (5:0) morao da igra sa U23 timom jer ga je svega dan kasnije očekivao duel polufinala SP za klubove protiv Montereja. Tako je tim protiv Šruzberija vodio trener U23 tima Nil Kričli. Utisak je da je Klopov vrtić odigrao na identičan način kao majstori koje predvode Firmino, Mane, Salah, Van Dajk i ostali.

- Sa Klopom ste uvek načisto. Rekao nam je da igramo našu igru, da igramo kao Liverpul. Ovo smo mi, ovako igramo, za to se borimo i bili smo spremni - poručio je Kričli.

DŽERARD ČESTITAO

Ostaće upamćeno da je napadač Kertis Džouns postao najmlađi kapiten u istoriji šestostrukog prvaka Evrope sa 19 godina i pet dana. Verovali ili ne, srušio je 120 godina star rekord, čiji je vlasnik Aleks Rejsbek, koji je 1900. godine kao kapiten "crvenih" imao 20 godina i 250 dana.

- Neverovatan je osećaj. Ostvario mi se san da postanem najmlađi kapiten u istoriji Liverpula. Sjajna partija celog tima - izjavio je Džouns.

Poređenja radi, legendarni Stiven Džerard sledeći je na listi, a traku je poneo "tek" sa 22 godine. Sadašnji trener Rendžersa čestitao je naslednicima.

- Čestitke mladim momcima u crvenom na sinoćnoj pobedi - poručio je Džerard.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading