Miloš Vazura o pripremnom periodu crno-belih: Bićemo spremniji od drugih ekipa

Autor: Mocart Sport

Sport

05.02.2020

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor FK Partizana Miloš Vazura govorio je o pripremama crno-belih, prelaznom roku, odlascima i pojačanjima.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vazura

Neobično mirno u Humskoj 1. Iako se prelazni rok na teritoriji Srbije završava u petak, suštinski je tek po jedan transfer realizovao Partizan tokom zime. Prodao je Strahinju Pavlovića Monaku u poslu vrednom najmanje 10.000.000, potencijalno čak 13.000.000 evra, a doveo Bojana Matića iz Vojvodine za svega 120.000 evra.

Može da bude još potpisa u oba pravca, međutim, sva je prilika da će crno-beli u gotovo neizmenjenom kadru nastaviti sezonu. Pogotovo što su Francuzi ostavili mladog štopera na pozajmicu do juna, a pride su za 1.750.000 evra otkupili Umara Sadika od Rome i time prekinuli špekulacije da bi golgeter iz Nigerije s početka 2020. mogao da napusti klub. Istovremeno, odbili nalete mnogobrojnih klubova iz inostranstva, pre svega Nice, da kapariše Filipa Stevanovića.

- Mnogo se pričalo da Partizan prodaje Sadika i Stevanovića, kao da ćemo da prodamo pola tima. Još na početku sam rekao da ne ide niko. Partizanov prelazni rok delovao je dosadno, jer smo najveći transfer napravili pre otvaranja zimske pijace. Pavlovićev potpis dogovoren je u novembru, Monako je aktivirao klauzulu u decembru, tad smo kazali da nema potrebe za prodajom još nekog igrača - pojašnjava Miloš Vazura.

Precizira da je Parni valjak uprkos velikom interesovanju iz Španije, Francuske i Italije, te arapskog sveta, uspeo ne samo da zadrži Umara Sadika, već i da ga stoprocentno papirima „veže“ za klub, do leta 2023.

- Aktivirali smo klauzulu sa Romom i završili posao. Transfer je vredan 1.750.000 evra, novac se isplaćuje u naredne tri godine. Dobar je to posao za Partizan, jer je Umar mlad igrač. Imali smo ponude, ali nijednog trenutka nismo razmišljali da ga pustimo, niti je on imao želju da ide. Zajedno smo se držali stava da je rano za selidbu. Ponude su bile ogromne, iznenađujuće dobre. Nismo ih očekivali, ali je dobro da Partizan prebacuje limite srpskih klubova, nadam se da će i drugi podići cenu zahvaljujući transferu Pavlovića- kaže Vazura. 

Vazura je prokomentarisao i Filipa Stevanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

- Za Stevanovića su zainteresovani svi evropski klubovi, ali glupo je pričati o njegovoj prodaji, ima samo 17 godina, potrebno je da se razvija. Kad se stvore uslovi, pre svega da je transfer dozvoljen punoletstvom, možemo da pričamo. Naravno, ako stigne ozbiljna ponuda. Mlad je Fića, mora da radi, predstojećih šest meseci su mu bitni na planu razvoja - jasan je Vazura. 

Zagledani u sopstvene produkte, u Partizanu uveliko vide nove zlatne koke. Poimence, Lazara Pavlovića i Nikolu Lakčevića.

- Lazara Pavlovića svi gledaju na ovim pripremama. Sazreo je, predstavlja budućnost Partizana. Radi fenomenalno i Lakčević, vratio se Cucin... U Turskoj je bilo dosta dece iz škole, Savo Milošević je rekao da u njima imamo dvojicu, trojicu koje će u junu priključiti prvom timu. Pre polaska u Belek predočeno im je da idu samo na početnu fazu priprema, posle čega se vraćaju u selekcije, moraju da rade, ali će na leto neko sigurno biti priključen prvom timu- izjavio je Vazura. 

Crno-beli su već šest dana u Dohi, učestvuju na atraktivnom turniru u konkurenciji Rostova, Lokomotive i Spartaka, trebalo bi da im bude snažan zamajac za početak prolećnog dela sezone na teritoriji Srbije.

 - Prvi put imamo ovako jake provere u pripremnom periodu. Bićemo spremniji od drugih ekipa iz Sribje, nijedan drugi superligaš nije imao ovako ozbijne protivnike, niti učestvovao na snažnom turniru kao mi. Isto tako, nikad nijedna ekipa iz Srbije nije imala uslove za rad kao što su naši u Kataru. Hvala organizatorima, omogućili su nam izvanredne mogućnosti da predstavljamo ne samo Partizan, nego i našu zemlju. Ljudi su pozitivno iznenađeni Partizanom - uverava Miloš Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading