Jokanović o crno-beloj ljubavi i povratku u Humsku: Srećan sam i ponosan što sam bio navijač, igrač i trener Partizana...

Autor:

Sport

04.02.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski stručnjak Slaviša Jokanović u razgovoru za TV Partizan govorio o svom odnosu sa crno-belima, planovima, trenutnim ciljevima u Kataru, Aleksandru Mitroviću...

RepublikaFoto: FK Partizan
Slaviša Jokanović

Dok Partizan ovih dana učestvuje na turniru u Dohi, ima podršku Slaviše Jokanovića.

Nekadašnji igrač crno-belih (1990-93), a potom i njihov trener (2007-09) trenutno je šef stručnog štaba Al Harave iz Katara, a susret sa nekadašnjim klubom iskoristio je da vidi prijatelje i da pogleda ekipu Save Miloševića u utakmici protiv Rostova.

- Tim je još na pripremama. Možda je bio i jači sastav protiv Lokomotive nego danas protiv Rostova. U ovim momentima, 15-ak dana pred prvenstvo još svi igrači zaslužuju da dobiju šansu, tako da nije toliko bitan rezultat. Nadam se da će biti sve OK- rekao je on za TV Partizan.


Bivši trener Fulama, Votforda, Makabija Tel Aviva i drugih klubova rekao je da mu i dalje prija što je poštovan među crno-belima.

- I ovde, na drugom kraju sveta, mogu da se osetim sretnim i ponosnim da sam bio navijač, igrač i trener Partizana. Meni je Partizan pomogao da postanem trener, a pomogao mi je i da postanem igrač, uz moj prvi klub Novi Sad i Vojvodinu. To verovatno nikad neću moći da u toj meri vratim klubu. Pokušao sam koliko sam mogao i znao kada sam bio trener i to je izuzetno važna stanica u mom životu. Krenuo sam kao navijač i sad sam opet to, kao i pre mnogo godina i verovatno ću to u budućnosti ostati- rekao je Jokanović.

Da li će se nekad vratiti na klupu Partizana?

- To se nikad ne zna. U ovom momentu te stvari nikad nisu realne. Ni da Partizan razmišlja o meni, ni da ja razmišljam o tome. Ne znaš šta može da se desi u budućnosti. Naravno da Partizanu želim sve najbolje, a verujem da i klub i navijači meni žele sve najbolje. Trudićemo se da najbolje rešenje nađemo za sve nas- rekao je proslavljeni trener.

Srbija je prošle sezone navijala za njegov Fulam, u čijem je napadu bio Aleksandar Mitrović, koji je i danas najbolji igrač ekipe sa Krejven Kotidža. Da li su ostali u kontaktu?

- Pratim šta radi Fulam. Nisam tip koji zove svoje igrače i pita za zdravlje. Nije očigledno ni on od onih koji zovu trenere. Krećemo se među ljudima koji se međusobno poznaju, znam šta radi, da i dalje uživa tu gde jeste, opet je u dobroj formi, ljudi ga vole i nadam se da mogu da idu dosta dovoljno dobro da bi mogli da se nadaju da će da dogodine igraju u Premijer ligi- rekao je Jokanović.


Trenutno, Jokanov tim zauzima četvrto mesto na tabeli katarskog prvenstva. Tamošnji fudbal za mnoge je nepoznanica u ovim krajevima.

- Mi smo četvrti, bili su osmi prošle godine, svi su srećni i zadovoljni, to je za njih uspeh, da pokušamo da uđemo u Ligu šampiona, u koju ovde ulazi četvrta ekipa. Ovo je faktički liga jednog grada, sve se dešava u Dohi, najdalje putovanje je 30 kilometara. Nije lako za njih, u tom ambijentu među 300.000 stanovnika Katara treba naći 12 ekipa u prvoj ligi i osam u drugoj. Svi se borimo, animiramo ih da igraju, da uče i da pokušaju da budu što bolji. Vrlo je teško napraviti poređenje sa nekim velikim ligama, pa čak i sa našom što se tiče kvaliteta- rekao je Jokanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading