Neobična priča napadača iz Šapca: Ugovor sa Vošom potpisao u zatvoru, delio ćeliju sa trojicom ubica

Autor: Sportski žurnal

Sport

04.02.2020

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko je rođen talentovan, pa ih od malih nogu maze i paze po najvećim fudbalskim akademijama. A neko prosto ima drugačiji put. Toliko drugačiji da se ne mogu uporediti.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag Gemović

Tako je Miodrag Gemović ugovor sa Vojvodinom potpisao dok je bio na odsluženju zatvorske kazne u Bogosavi! Nije šala, 25-godišnji krilni fudbaler sa Vošinih priprema u Beleku otkriva da je na prelazu iz Mačve u Vošu morao i da okaje grehove iz mladosti.

- Zbog tuče. Imao sam tada 19-20 godina i u obračunu šakama dečku sam slomio vilicu. Tražio je da me ne tuži 10.000 evra, koje tada nisam imao i morali smo na sud. Suđenje je potrajalo, prošlo je više od četiri godine i na kraju mi je izrečena zatvorska kazna - počinje Gemović priču za Sportski žurnal.

Sam priznaje, mladost-ludost...

 
- Ma, junačio sam se. U tinejdžerskim danima bio sam srčan, ni pred kim nisam ustuknuo. Makar da se preko puta našao i dvometraš - izjavio je Gemović.

A u zatvoru?

 - Nije mi bilo lako, ali izdržao sam nekako. U dve različite ćelije bio sam sa po devet zatvorenika. Svakakvih likova je tu bilo, počv od onih koji su izdržavali kaznu za ubistvo pa nadalje. U jednom trenutku delio sam sobu sa trojicom ubica - priznao je Gemović.

Ali, kako kaže, problema nije bilo.

- I zatvoru, među osuđenicima, vladaju nekakva nepisana pravila. U svakoj sobi postoji zatvorenik koji ima glavnu ulogu. Za toga se samo kaže kako taj ’drži sobu’. On te prvog dana pred svima ispita šta si skrivio. Ako si sve iskreno ispričao i ako nije u pitanju neko grozno krivično delo, koje se tamo nikome ne prašta, onda je u redu - rekao je.

Kako bilo, Gemović se pristojno ponašao i tako mu je i uzvraćeno. A onda se pojavio Nenad Lalatović, koji je insistirao na Gemovićevom dolasku u Novi Sad. Pa je tako Miodrag profesionalni ugovor sa Vošom potpisao – u zatvoru! Nedelju dana nakon što je odslužio svoje igrao je za Vošu protiv Mačve u Bačkoj Palanci i postigao je gol u pobedi od 3:1.

I ne stidi se da sada priča o burnoj prošlosti. A i zašto bi?

 - To sam ja, to je deo mene. Velika životna lekcija. Nadam se, nikad više - završava Gemović intervju za Sportski žurnal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading