Srpski fudbaler otkrio užase iz Kine: Kao u horor filmu, gradovi su pusti...

Autor: mondo.rs

Sport

03.02.2020

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona virus je nezaobilazna tema u svetskim medijima. Sve više informacija se pojavljuje o broju mrtvih zbog ovog novog virusa iz Kine. Srpski igrač Lazar Arsić do nedavno igrao u Kini, a sada je otkrio dešavanja i probleme koje je stvorio novi virus

RepublikaFoto: Starsport
Lazar Arsić

Jedan od srpskih fudbalera je do skoro bio član jednog kineskog kluba, Meidžoua. U pitanju je Lazar Arsić, bivši igrač Radničkog, Vojvodine i Voždovca.

On je je nedavno napustio Kinu i karijeru će nastaviti u Južnoj Koreji, a u razgovoru za portal "Mondo" je otkrio kako sve to izgleda.

- Nama su pripreme počele 2. januara. Virus se iznenada pojavio, od polovine meseca, možda čak i ranije. Boravio sam tamo do 25. ili 26. januara. Sve se tako brzo širilo, deluje alarmantno, ljudi su baš uplašeni – priča Arsić.

Grad Meidžou je na manje od 1.000 kilometara od Vuhana gde je epidemija izbila.

- Nije u mom gradu bilo takvih slučajeva, možda jedan ili dva, ali su kineske vlasti odmah podigle rigorozne mere. Mere se temperature, prati se situacija u trening kampu. Bili smo izolovani od ostalih, ali opet to nije kao u Vuhanu.

Pričao je i kako je sve to izgledalo u prvi mah.

- Na početku niko nije korona virus shvatao ozbiljno, niko nije mislio da će biti toliko opasno. Međutim, kada su stvari izmakle kontroli, nikome nije bilo svejedno. Svi su bili uplašeni, nosili su maske. Zaista je bilo jezivo.

Kako sve to izgleda i deluje najbolje opisuje na slikovitom primeru.

- Dobro poznajem Gvangdžou, na tri sata je od Meidžoua. Znam koliko je vedar i "živ" grad, ali kada sam ga posetio nedavno delovalo je kao u horor filmu. Skoro nikoga nije bilo na ulici i svi su nosili maske, morao sam i ja. Recimo, kada sam išao taksijem, vozač je zahtevao da nosim masku. Čak i policija kažnjava ako je ne nosite.

Na kraju je istakao da strah od korona virus nije razlog odlaska u Južnu Koreju.

- Stvarno nije zbog virusa, potpuno su drugi razlozi – zaključio je Arsić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading