Rukavina: Drži nas pobednički mentalitet; Ivanović: Austrija "mač sa dve oštrice"

Autor:

Sport

03.10.2017

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije, sudbinu oko plasmana na Svetsko prvenstvo drži u svojim rukama. Iz dva preostala susreta "orlovima" su potrebna tri boda, a Antonio Rukavina je rekao da ekipu drži pobednički mentalitet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Očekuje podršku u Beču: Antonio Rukavina

- Pritisak je veliki, ali ne mislim da je veći nego u prvom kolu protiv Irske kod kuće, kada smo počinjali novi ciklus sa negativnim rezultatima u prošlosti. Tada je pritisak bio veći nego sada. Sada nas drži pobednički mentalitet - prenosi Sport klub, desnog beka Viljareala.

Rukavina očekuje da će srpski navijači napraviti sjajnu atmosferu u prestonici Austrije.

- Očekujem dobru atmosferu. Velika je potražnja za kartama. Ipak, to je naš grad. Siguran sam da će biti dosta naših ljudi iz Austrije, ali i da će doći iz Srbije. Sigurno da će nam biti veliki vetar u leđa. Mnogi govore da će u Beču biti kao da igramo kod kuće. Lepo je što je tako, ali znamo austrijski mentalitet, oni nikada ne posustaju, to je nemačka škola, siguran sam da će pokušati sve da nas spreče da uzmemo tri boda - dodao je Rukavina.

RepublikaFoto: fss.rs
Nada se proslav plasmana pred punom "Marakanom": Bane Ivanović

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović je potvrdio da je sjajna atmosfera u ekipi pred odlučujuće duele.

- Od početka smo napravili odličnu atmosferu, nešto što je tim i to sve daje rezultate. Veoma smo blizu, i mi jedva čekamo da počne ta utakmica, da što pre pokažemo da nam je mesto na Svetskom prvenstvu. Mislim da će nam ta pobeda protiv Irske dati krila za sledeće utakmice i da ćemo što pre je to moguće se plasirati na SP.

Analizirajući Austriju Bane je istakao,

- Mislim da je njih mentalitet takav da bez obzira da li imaju šansu ili ne igraće isto. Slažem se sa selektorom da je to "mač sa dve oštrice", ali ne možemo da biramo protivnika, ne možemo da biramo momenat u kojem igramo protiv njih, moramo na svakoj utakmici da radimo sve što je potrebno da bismo pobedili i konačno došli do SP - rekao je igrač Zenita za B92.

Meč u Beču između Austrije i Srbije igra se 6. oktobra od 20:45

              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading