Milanova devetka ukleta za napadače!

Autor:

Sport

01.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kšištof Pjontek (24) bio je ubica golmana u dresu Đenove, gde je na 21 meču postigao 19 golova, što je bilo dovoljno da slavni Milan istrese 35.000.000 evra za njegove golgeterske veštine. Slavila se nova devetka na San Siru, ali je vrlo brzo do izražaja došla Inzagijeva kletva koju sa sobom nosi taj golgtereski broj. Pjontek se nije snašao i za godinu dana napustio je klub, kao i svi njegovi prethodnici, a sada se skrasio u Herti, koja je platila 22 miliona za njegov potpis i ugovor do 2025. godine.

Kšištof Pjontek

O čemu se zapravo radi?! Verovali ili ne, još od 2012. godine, koji god napadač je stigao nakon legendarnog Filipa Inzagija (otišao u penziju) u prestonicu mode i stavio na svoja leđa tu ubojitu crveno-crnu devetku, završio je priču s Milanom posle svega od šest meseci do godinu dana.

Sve je počelo od brazilskog čuda Alešandra Pata. Došao je iz Internasionala u Milan 2007. godine i tu je ostao čak do 2013. godine, ali...

Pato je prvih šest godina nosio dres s brojem sedam i čim je zamenio za devetku, krenuli su problemi, da bi posle svega šest meseci promenio klub i prešao u Korintijans.

Prethodno je na 117 mečeva za roso-nere pogađao mrežu 51 put.

Alešandre Pato

Ubrzo je isto na svojoj koži osetio izdanak Milanove škole Alesandro Matri. Odigrao je samo jedan meč s devetkom, nije se, naravno, upisao u strelce i završio je na pozajmici u Pratou, kasnije Lumezaneu.

Istrošenog Matrija zamenio je provereni golgeter Atletiko Madrida, Liverpula i Čelsija - Fernando Tores.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alesandro Matri

Stigao je kao zvučno pojačanje u redove sedmostrukog prvaka Evrope 2014. godine. Navukao je na sebe tu famoznu devetku i ponovo se ispostavilo da je ukleta.

El Ninjo je odigrao deset mečeva, jednom je samo pogodio. Premalo za golgetera njegovog kalibra, te je posle polusezone vraćen na pozajmicu među "jorgandžije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fernando Tores

Nije tu kraj ukletoj Milanovoj devetki! Tek smo na pola. Matija Destro rešetao je u Romi i Milan je rešio da ga dovede na pozajmicu.

Ponadao se da će možda baš on razbiti Inzagijevu kletvu, ali se opasno prevario. Uzeo je devetku, dao tri gola na 15 mečeva i posle polusezone završio u osrednjoj Bolonji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matija Destro

Juventusovo dete Đanluka Lapadula nastavio je tamo gde je stao Destro. Stigao je na San Siro 2015. godine iz Peskare, gde je gotovo na svakom meču tresao mrežu.

Odvažio se za taj čuveni broj, vezan za prave golgetere, ali je scenario bio preslikan. Preživeo je jedva jednu sezonu i prosleđen je Đenovi na kaljenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluka Lapadula

Kletva je svoju snagu demonstrirala i na Andreu Silvi. Napadač Porta pojačao je roso-nere 12. juna 2017. godine i očekivalo se da bude uzdanica i gol-mašina na duže staze.

Ništa od toga. Portugalac je posle sezone otišao u Sevilju, a sada je u Ajntrahtu iz Frankfurta, gde se vodi kao pozajmljen igrač Milana.

Posle njega ko bos po trnju proveo se Gonzalo Iguain, ali njemu nije nazadovala karijera.

Posle polusezone u Milanu Argentinac je otišao u Čelsi, da bi završio u Juventusu, gde u tandemu sa Ronaldom ili Dibalom postiže golove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gonzalo Iguain

Lukavi Ibrahimović nije naseo!

Da li je Zlatan Ibrahimović sujeveran ili ne, to nije poznato, ali igrom slučaja Ibrakadabra je majstorski u širokom luku zaobišao devetku Milana. Stigao je iz Los Anđeles Galaksija i opredelio se za broj 21. Očigledno nije hteo da se igra s Inzagijevom kletvom, bez obzira na to što bi možda baš on mogao da bude taj koji bi je razbio i prekinuo niz od osmorice fudbalera koje je oterala ekspresno sa San Sira.

Zlatan Ibrahimović
Super Pipo - Poslednja višegodišnja devetka Milana

ONI SU OSETILI TEŽINU DEVETKE:

2012. Pato otišao posle polusezone

2013. Matri otišao posle polusezone

2014. Tores otišao posle polusezone

2015. Destro otišao posle polusezone

2016. Lapadula otišao posle jedne sezone

2017. Silva otišao posle jedne sezone

2018. Iguain otišao posle polusezone

2019. Pjontek otišao posle jedne sezone

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading