Terzić: Vratili smo 35 miliona duga, nepravedno kritikuju prodaju Marina!

Autor:

Sport

30.01.2020

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić osvrnuo se tokom svog intervjua u Beleku i na finansijsko stanje u klubu.

RepublikaFoto: Starsport
Finansijsko stanje kluba je stabilno

- Mi imamo UEFA monitoring i licencecu dobijamo bez reprograma, dakle potpuno regularno i uz izmirenje svih potraživanja. Finansije su nam besprekorne, a 15. juna igrači će dobiti premije za LŠ. Deo smo im već dali – rekao je Terzić.

On je istakao da je budžet kluba povećan, a da su rezultati mnogo bolji nego pre njegovog dolaska u Zvezdu.

- Zvezda je trošila 10-12 miliona evra godišnje i bila je druga u ligi i ispadala od Kairata. Mi od Gasproma i Telekoma imamo 5 miliona evra godišnje što znači da do 30 miliona moramo sami da nabavimo 25 miliona.

Osvnuo se i na trenutna dugovanja.

35 miliona evra smo platili u kešu od ukupnih dugovanja koja su bila preko 60 miliona kada smo preuzeli klub.7 miliona evra je uloženo u infrastrukturu, to je 42 miliona evra. Klub je sada u dugu oko 25 miliona evra. Da smo zatekli klub na nuli, mi bismo danas dakle bili u plusu čak 17 miliona evra. A od tih 25 miliona evra duga, 16 nije dospelo,

Tvrdi da za Marka Marina nije moglo da se uzme više novca.

- Svi kritikuju prodaju Marina za 1,7 miliona evra, a gde to  neko plaća veliko obeštećenje za igrača od punih 30 godina. Godine su jako bitam faktor, najvažniji zapravo. Marko je imao neto 1,2 miliona platu i još 500 hiljada evra bonusa za LŠ i na sve to mi smo plaćali i porez, pa vi vidite koliko nas je koštao. Mi ne radimo po nalogu forumaša ili navijača, već po tržišnim principima i rezultatskim imperativims. Niko ne kritikuje Marinakisa što je za samo 700.000 evra prodao Zvezdi Marina.

Na kraju je naglasio da je klub bio na ivici bankrota, te da sada posluje stabilno.

- Ne bih sada o tome, imamo uskoro Skupštinu kluba i tada ćemo obelodaniti apsolutno sve  o novcu. Znate, Crvena zvezda je 100 odsto klub koji posluje u legalnoj, beloj zoni. Mi imamo čak 92% prihoda iz inostranstva, mi smo samo šest miliona evra platili državi Srbiji na ime poreza u prošloj godina. Crvenoj zvezdi je revizorska kuća predlagala da proglasi bankrot i da uzmemo kao rešenje unapred pripremljeni plan reorganizavije, ali smo to odbili.

Mi smo spasli klub od bankrota i šest godina kalendarskih Zvezda je u plusu na kraju godine. Morali smo da napravimo rizik i da uložimo u dosta skuplji i kvalitetniji tim nego do tada. Rekoh već, setite se kaakv smo tada imali tim, te 2014. godine i od koga smo ispadali sve u Evropi. Morate da uložite da bi vam se vratilo.Mi smo to uradili i otuda ulasci u evropska takmičenja, osvajanje titula i smanjenje dugovanja – zaključio je Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading