Nekadašnji svetski šampion sa Brazilom i osvajač triplete u Murinjovom Interu otišao u penziju!

Autor:

Sport

29.01.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni brazilski reprezentativac Lusio odlučio je da na današnji dan, u svojoj 42. godini, kaže zbogom aktivnom igranju fudbala. Nekadašnji fudbaler Bajerna i Intera poslednje dve godine igrao je u domovini, za Brazilijense i Gamu, ali upisao je svega dvadesetak nastupa.

RepublikaFoto: twitter.com/correio
Lusio u dresu Game

Lusio je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji postao šampion sveta sa Brazilom i to mu je najveći trofej u karijeri. Mada se i ostalih naosvajao kroz više od 20 godina profesionalne karijere.

Sa Interom je bio prvak Evrope 2010, a sa Bajernom ima tri duple krune.

- Za mene je danas veoma poseban dan, pošto danas završavam karijeru profesionalnog fudbalera. Velika zahvalnost svima koji su me podržavali sve ove ove godine - kazao je Brazilac, nagovestivši da će ostati da radi u fudbalu. 

Nije precizirao da li će nastaviti kao trener ili funkcioner.

Pored pomenutih Intera i Bajerna, Lusio je u Evropi igrao još samo za Leverkuzen (koji ga je lansirao i sa kojim je stigao do finala Lige šampiona 2002) i kratko za Juventus.

U Brazilu je nosio dresove Guare, Internasionala, Sao Paula, Palmeirasa i Goe. Ova tri poslednja kada se vratio sa Starog kontinenta. Kraći period proveo je i u Indiji. 

Imao je tu čast i privilegiju da žuti dres Brazila obuče 105 puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading