Moj sin će vozom na Zvezdu, kao i ja!

Autor:

Sport

29.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pankov Raša - familija naša" slogan je navijača Crvene zvezde iz Bačke Palanke, kojim ističu koliko su ponosni na svog druga, koji je navijačku tribinu zamenio fudbalskim terenom i od prošlog leta najdražim, crveno-belim dresom.

RepublikaFoto: Starsport
Radovan Pankov na večitom derbiju sa Partizanom

Srčani štoper rođen je u Novom Sadu pre 24 godine, ali ga je detinjstvo nekako uvek vuklo ka mestu na jugu Bačke, odakle mu je majka, pa je sa lokalnim "Delijama" redovno išao na utakmice kluba sa Marakane, uglavnom vozom. Ljubav pre crveno-belim bojama prenosi i na sina Miloša, koji ima nepunih 10 meseci. Radovan se nada da će naslednik njegovim stopama.

PORODIČNA TRADICIJA

- Išao sam još kao srednjoškolac vozom da bodrim Zvezdu sa mojim drugovima iz Bačke Palanke, navijačkom grupom "Familija", čiji sam ponosni član. Ne bih imao ništa protiv da, kada poraste, i moj naslednik, koji je dobio ime po mom pokojnom ocu stradalom u saobraćajnoj nesreći pre 13 godina, krene mojim stopama i bude na severu Marakane. Neka putuje sa navijačima kad stasa, samo neka mi se javi, da znam gde je, kako je, da ne brinem - ističe Pankov sa priprema u turskom Beleku, posle kojih bi mogao da se ustali u prvoj postavi u štoperskom tandemu sa Milošem Degenekom.

HRABROST KAO OBAVEZA

Pankov je u prvoj sezonu u Zvezdi na 20 mečeva sakupio 1.521 minut, a koliko je privržen, pokazao je suzama ispod severne tribine nakon septembarskog poraza od Partizana (2:0). Naglašava Pankov da jedva čeka 1. mart i okršaj sa crno-belima u Ljutice Bogdana.

- Vreme je da im se revanširamo i iskupimo se "Delijama" za slab prethodni derbi. Odlično radimo na pripremama, Dejan Stanković do tančina sprema taktiku i verujem da će pasti Partizan jer bismo mnogo toga u Superligi rešili tom pobedom. Još ako bih postigao prvenac za Zvezdu baš protiv večitog rivala, uh, odmah bih ga nekom gestikulacijom posvetio supruzi i sinu. A onda, zna se, trk do severa - nada se štoper srpskog prvaka prolećnoj osveti crno-belima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading