Miha u bolnici zbog straha od virusa!

Autor:

Sport

28.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović (50) opet je u bolnici! Trener fudbalskog kluba Bolonja primljen je u ponedeljak ujutro u zdravstvenu ustanovu "Sent Ursula" u tom gradu kako bi bio podvrgnut adekvatnom lečenju predviđenom u periodu nakon što mu je 29. oktobra presađena koštana srž od nepoznatog donora iz Amerike jer je oboleo od leukemije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Iz bolnice u kojoj je Miha proveo četiri meseca i iz koje je otpušten 20. novembra, posle tri ciklusa hemioterapije, uveravaju javnost da je novo zbrinjavanje rutinska procedura.

- Gospodin Mihajlović je primljen u bolnici da bi bio podvrgnut antivirusnom tretmanu, neophodnom posle transplantacije koštane srži. Medicinsko osoblje veruje da bi dužina ovog boravka u bolnici trebalo da bude kraća od prethodnih - saopšteno je iz "Sent Ursule".

Ovakve mere neophodne su jer je srpskom treneru ozbiljno narušen imuni sistem hemioterapijom. Pritom, u ovom delu godine u Italiji, kao i u Srbiji, sezona je virusa i gripa, pa lekari ne žele ništa da prepuste slučaju, već prevencijom sprečavaju da se Siniša razboli kako mu se ne bi zakomplikovalo zdravstveno stanje.

Da je spreman da dobije i ovu bitku, Siniša je potvrdio u subotu, kada ga ni hladno vreme nije sprečilo da vodi svoj klub do pobede na gostovanju Spalu (3:1) u Seriji A. Miha je prvo poluvreme, prema preporuci lekara, gledao iz svečane lože, ali nije mogao da izdrži, te je sišao na teren i nastavak utakmice proveo na klupi. Međutim, Mihajloviću je strogo zabranjen kontakt sa drugim ljudima, pogotovo rukovanje, da bi smanjio mogućnost da se prehladi i tako ugrozi zdravlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading