Redsi srećno do pobede: Traore i Vulvsi maltretirali Liverpul, a onda je sve rešio Bobi Firmino!

Autor:

Sport

23.01.2020

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su na gostovanju Vulverhempton sa 2:1 u okviru 24. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roberto Firmino

Redsi su tako nastavili fenomenalnu seriju trijumfa i napravili još jedan ogroman korak ka osvajanju šampionske titule. Ipak, po onome što smo videli na terenu, Vulverhempton je zaslužio dosta više od minimalnog poraza.

U prvom poluvremenu Liverpul je imao duže loptu u svojim nogama, dok su Vulvsi opasno pretili iz kontra napada, pre svega oreko Traorea i Himeneza.

Liverpul je poveo golom Hendersona posle sjajnog izvedenog kornera od strane Aleksandera Arnolda. Do kraja prvog dela Doerti je promašio ogromnu šansu za Vulverhempton, a Salah za goste sa Enfilda.

U drugom poluvremenu totalna dominacija Vulverhemptona, rastrčao se nezaustavljivi Traore, za koga odbrana Liverpula nije imala rešenja.

Posle jedne sjajne kontre, Traore je prošao po desnoj strani, sjajno centrirao i uposlio Himeneza koji je glavom savladao Alisona za 1:1. Nastavio je domaćin sa napadima, ređale su se šanse pred golom brazilskog čuvara mreže, ali lopta nije htela u gol, tačnije Alison je sjajnim intervencima zaustavljao Traorea i Himeneza.

I onda pravo niotkuda posle smušene reakcije odbrane Vulverhemptona Firmino postiže pobedonosni pogodak u 84. minutu na dodavanje Hendersona. Ipak, ni ovaj gol nije sputao Vulvse. Dali su sve od sebe da stignu do izjednačenja i umalo su uspeli u tome.

Ponovo je neverovatni Traore napravio prodor po desnom boku i ubacio loptu u kazneni prostor. Himenez ju je lepo prihvatio i prosledio do Žote koji je sa samo nekoliko metara šutnuo preko gola. 

Na kraju nova pobeda Liverpula, iako je po svemu viđenom Vulverhempton zaslužio barem bod.

Jedino loše za Klopa na ovoj utakmici bila je povreda Sadia Manea, koji je teren napustio u prvom poluvremenu i svoje mesto ustupio Minaminu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading