Real Madrid ponovo kupuje na Marakani!

Autor:

Sport

22.01.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nejmar mu je izmakao. I naljutio ga. A Florentino Perez ne voli da gubi, rešio je da sve što valja u Brazilu dovede u Real Madrid. Posle Rodigra i Vinisijusa prošle godine, te nedavnog potpisa Rejnijera, predsednik kraljevskog kluba usmerio se na još jedno potencijalno čudo iz Južne Amerike, Linkolna Koreu dos Santosa ili skraćeno - Linkolna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Real Madrida

U pitanju je 19-godišnji napadač Flamenga, koji je zbog povrede zadnje lože propustio veći deo minule sezone, ali je definitivno impresionirao skaute španskog giganta. Uostalom, probio se od olimpijske reprezentacije Brazila i kao takav postao je interesantan mnogim klubovima, pa i Realu.

Kad su u Rio de Žaneiru pregovarali o dolasku Rejnijera, Madriđani su najpre kupili plejmejkera za 30.000.000 evra, a onda postigli sporazum sa Flamengom za Linkolna. Po tom sporazumu, Brazilci su u obavezi da informišu Los Blankose o bilo kakvoj ponudi koja na njihovu adresu stigne za Linkolna.

Real bi u tom trenutku mogao da izjednači ponudu i odvede talentovanog golgetera. Naravno, ako to u datom trenutku bude želeo.

Dogovor se može podvesti i kao pravo preče kupovine, što znači da Perez ima najbolju startnu poziciju, praktično tapiju na fudbalera koji je izdanak kluba sa Marakane.

Da je Linkoln projekat Flamenga moglo se zaključiti po podatku da je marta 2018. potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom. Tad se obavezao da ostane do kraja kalendarske 2023, uz izlaznu klauzulu od 54.000.000 evra.

U međuvremenu su ga hteli neki od najvećih evropskih klubova. Primera radi, Inter je želeo da u posao oko Gabrijela Barbose Gabigola uključi i Linkolna, međutim, Flamengo nije želeo da se odrekne bisera ispod cene, kasnije je u trku ušao Atletiko Madrid, ali nije ponudio dovoljno novca.

Pominjali su se još neki klubovi, međutim, Real je favorit i praktično ovu šansu neće propustiti. Bukvalno, od njegova želje zavisi da li će kupiti Linkolna ili ne.

U slučaj da ga dovede, bilo sad, bilo u junu ili u nekom od narednih prelaznih rokova, čeka ga verovatno sličan put kao Rodriga, Vinisijusa i Rejnijera. Dokazivanje u Kastilji, gde je trenutno trener Raul Gonzales Blanko. A onda u zavisnosti od procene Zinedina Zidana šansa u prvom timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Linkoln sa saigračima (broj 29)

U tom slučaju, nastavila bi se brazilizacija Reala, pošto su osim pobrojanih u najboljoj ekipi još Eder Militao, Marselo i Kazemiro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading