Brašanac otvoreno: Nisam se čudio kad je Setijen postao trener Barselone!

Autor:

Sport

21.01.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Osasune Darko Brašanac u razgovoru za Sportski žurnal prisetio se vremena kada je nastupao za Betis, koji je sa klupe tada vodio novi trener Barselone Kike Setijen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Darko Brašanac u dresu Betisa u duelu sa Lukom Modrićem

- Bio sam dva puta na pripremama Betisa pod njegovom komandom. Pre godinu i po dana sam 31. avgusta prosleđen na pozajmicu u Alaves. Nije me iznenadila odluka čelnika Barse da dovedu Setijena. Prva želja Katalonaca bio je Ćavi, ali on u ovom trenutku nije bio spreman da preuzme odgovornost. Kike se kao naslednik Valverdea pominjao još krajem proleća posle eliminacije od Liverpula u polufinalu Lige šampiona. Setijen forsira način igre identičan stilu Barselone, iako u trenerskoj karijeri nije osvojio trofej - rekao je Brašanac, pa potom nastavio:

- Svakom treneru je čast da vodi Barsu, ne znam ko bi odbio ponudu tako velikog kluba bez obzira na dužinu saradnje. Dužina ostanka trenera na klupi zavisi od rezultata. Barsa nije u lošoj poziciji. Izjednačena je sa Realom na vrhu La lige, učesnik je osmine finala Lige šampiona, plasirala se dalje i u Kupu kralja. Siguran sam da će Mesi i ostali lako da ga prihvate i usvoje njegove zahteve. Nametanje autoriteta zvezdama nije lako, i Kike će morati da radi na tome, ali verujem da neće imati problema - zaključio je iskusni vezista.

Darko Brašanac je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Osasunom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading