Čovek koji je izmislio Terzića šokirao: Odlazi, oterao si Miloja!

Autor:

Sport

21.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Terzić (53) vratio je Crvenu zvezdu na evropsku mapu, ali je, prema mojim saznanjima, Vladan Milojević otišao s Marakane zbog konstantnih njegovih pritisaka, i to sa prednošću od 11 bodova u odnosu na Partizan. Hvala ti, Terzo, ali vreme je za rastanak - šokirao je u razgovoru za Srpski telegraf Milan Živadinović (74), nekadašnji trener crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

Popularni Živa, poručio je i da je generalni direktor Zvezde, čiji odlazak traže navijači, te se Vladan Lukić spominje kao njegov naslednik, skrenuo s puta forsiranja dece iz omladinske škole i doveo igrače sumnjivog kvaliteta za platu od 30-40 hiljada evra mesečno.

DOSTA JE BILO

Bivši fudbaler i trener Zvezde, svojevremeno selektor SR Jugoslavije odlično poznaje Terzića, kojeg je trenirao pre tri decenije.

- Izmislio sam Terzu kao neafirmisanog fudbalera u OFK Beogradu, dok pokojni Gojko Zec nije mogao da ga smisli. Zvezdan je bio solidan i poslušan fudbaler, ne vrhunski, ali inteligentniji od ostalih igrača i brzo je shvatio kako svet sporta i biznisa funkcioniše. Ipak, kao funkcioner je bukvalno uništio OFK Beograd, a bojim se da moja Zvezda, za koju sam debitovao sa 17 godina, ne doživi istu sudbinu. Terzić je odstupio od filozofije kluba da od talentovane i neafirmisane dece pravimo igrače od kojih zarađujemo na transferima, već je odlučio da rezervistima sumnjivog kvaliteta, poluigračima daje po 30-40 hiljada evra mesečno na plate - izjavio je Živa.

RepublikaFoto: starsport
Milan Bard Živadinović i Ilija Petković

KOLIKI SU DUGOVI

On naglašava da je finansijska situacija u klubu izvesno drugačija od one kakvom je predstavlja glavni čovek crveno-belih.

- Navijači Crvene zvezde, koji su najbolji deo ovog narodnog kluba, morali bi da znaju koliko se i kako troši svaki dinar, a to sada nije slučaj. Umesto proizvodnje igrača, dovode se promašaji od stranaca i njihove plate se mere stotinama hiljada evra. Godišnje se daje 25 miliona evra samo na zarade igrača, pa je neminovno da dugovi nisu smanjeni, bar ne u onoj meri u kojoj to Terzić predstavlja u medijima. Takođe, primetio sam da kad Zvezda izgubi, nema rukovodeće svite da daje izjave - zaključio je Živadinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading