Bivši predsednik bi mogao ponovo na "Marakanu": Lukić umesto Terzića u Zvezdi?

Autor:

Sport

20.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je početkom januara ostala bez kapitena i najboljeg fudbalera Marka Marina (30), a u danima pred nama mogla bi da ostane i bez generalnog direktora Zvezdana Terzića (53)!

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Lukić

"Delije" zbog loših rezultata u Evropi i promašaja sa preplaćenim strancima žele što pre da mu vide leđa, saznaje Srpski telegraf. Prema informacijama do kojih je naš list došao, najozbiljniji kandidat da preuzme rukovođenje klubom sa "Marakane" je Vladan Lukić (49), koji je u najtežem vremenu u istoriji velikana iz Ljutice Bogdana, od 26. maja 2009. do 13. novembra 2012. godine, već bio na čelu crveno-belih. Sopoćanin je u tom periodu uspeo da spreči finansijski krah Zvezde, i to sa budžetom daleko skromnijim od sadašnjeg.

VELIKI DUGOVI

Višemilionski dugovi u koje je zbog nestručnog rukovođenja zapala Crvena zvezda krajem prve decenije 21. veka doveli su do toga da su svi u širokom luku zaobilazile najveći srpski stadion. Upravo je Vladan Lukić, koji je od 1986. do 1993. godine igrao u napadu crveno-belih, smogao hrabrosti da preuzme predsedničku funkciju i mahom od domaćih igrača napravi tim u skladu sa skromnim budžetom. U to vreme započeta je i akcija mobilizacije navijača, pa je poseta na Marakani bila daleko veća od konkurencije i pored izostanka trofeja. Ipak, ono po čemu će Lukić možda i najviše ostati upamćen jeste potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu sa ruskom naftnom kompanijom "Gasprom njeft" u leto 2010. godine, čime je klub primio snažnu finansijsku injekciju.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
"Delije" teraju Terzića

EVROPSKI PROMAŠAJI

Zvezdan Terzić je na Marakanu došao u jesen 2014. godine i za pet godina uspeo da Zvezdu uvede u 1/16 finala Lige Evrope, kao i dva puta u Ligu šampiona, ali ovosezonski debakl u elitnom takmičenju i promašaji sa skupo plaćenim pojačanjima iz inostranstva razbesneli su navijače. Ubedljivi porazi na domaćem terenu od Bajerna (0:6) i Totenhema (0:4), visoke plate strancima koji igraju ispod očekivanja (Kanjas, Žander, La Para, Garsija), prodaja mozga ekipe Marina za skromnih 1,7 miliona evra doveli su do toga da generalni direktor bude meta pogrdnog skandiranja "Delija". "Iz Zvezde, marš iz Zvezde" pevala je beogradska Arena Terzi u petak uveče tokom evroligaške utakmice košarkaša Zvezde i Albe, pa je jasno da je prvi operativac crveno-belih persona non grata na najvećem srpskom stadionu.

Sanogo stiže na Marakanu

Seku Sanogo (30) prva je bomba prelaznog roka u Srbiji, a dolazak defanzivnog veziste u redove Crvene zvezde na pozajmicu iz saudijskog El Itihada sa mogućnošću otkupa ugovora doneće ozbiljan kvalitet vodećem timu Superlige u nastavku sezone. Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače stiže uskoro u Beograd sa menadžerom Đanlukom Domenikom kako bi ugovorio detalje oko godišnje plate, koja ne bi trebalo da bude manja od 800.000 evra.

Deki debituje protiv Arisa

Fudbaleri Crvene zvezde poslednjeg dana priprema u Pafosu odigraće (17.00) prijateljski meč protiv Arisa iz Limasola, vodećeg tima u kiparskoj drugoj ligi. To će biti ujedno i debi Dejana Stankovića na klupi šampiona Srbije, a šansu će dobiti gotovo svi igrači koji su odradili prvi deo priprema. Crveno-beli se sutra ujutru vraćaju u Beograd, a u petak nastavljaju pripreme u turskom Beleku, gde će odigrati i šest prijateljskih mečeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading