Valverde oprostio Barsi 36 miliona evra!

Autor:

Sport

16.01.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji trener Barselone Ernesto Valvrede oprostio je katalonskom klubu 36 milona evra, koje je španski stručnjak trebalo da dobije na osnovu raskida ugovora, prenosi Mundo Deportivo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ernesto Valverde

Kako se navodi, na sastanku Valverdeovog agenta Inakija Ibaneza i Oskara Graua, na kojem su dogovarali detalje rastanka, agent otpuštenog trenera rekao je da se Valverde odriče sume na osnovu odštete za raskid ugovora.

Valverde sa Barselonom imao ugovor do leta 2021. godine i prema klauzuli u njemu, u slučaju otkaza na Valverdeovu štetu, on je imao pravo da prima platu od kluba do kraja ugovora.

Ugovor mu je trajao do leta 2021. Ali Valverde nije hteo da prima novac od Barse dok sedi kući ili dok je na klupi nekog drugog kluba. Valverde je u Barseloni zarađivao 24 miliona evra bruto, pre poreza. 

Valverde je pre tri dana smenjen sa mesta šefa stručnog štaba Barselone, a nasledio ga je Kike Setjen.

Valverde je u Barselonu došao 2017. godine, a dva puta je bio šampion Španije i po jednom je osvojio trofej u špaskom Kupu i Superkupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading