Zidanova neumoljiva žetva trofeja, Valverde MVP i pored crvenog kartona!

Autor:

Sport

12.01.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon velike borbe, pregršt sjajnih prilika i 120 minuta fudbala bez golova, fudbaleri madridskog Reala došli su do prvog trofeja u sezoni nakon penal serije. Pogodili su sva četiri penala, precizni su sa kreča bili Karvahal, Rodrigo, Modrić i Ramos, sa druge strane je Saul pogodio stativu, pokušaj Tomasa Partija sa bele tačke odbranio je Kurtoa, samo je Tripije bio precizan, ali to nije bilo dovoljno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
11 Superkup Španije u istoriji Real Madrida!

Trofej je završio u rukama "Los Blankosa", a za igrača utakmice proglašen je vezista Fede Valverde.

Mladi Urugvajac je odigrao sjajan meč, pa je nagradu za najboljeg u finalu dobio i pored toga što je u finišu drugog produžetka zaradio crveni karton, mada je možda i taj njegov potez doneo trofej Realu, kako je oštrim startom zaustavio Moratu u izglednoj prilici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federiko Valverde

Propustio je i jednu izglednu priliku sredinom drugog poluvremena, nakon centaršuta Jovića, ali je odradio paklen posao na sredini terena, imao je 76 pasova sa 91% uspešnosti, osam uspešnih driblinga i devet od 15 dobijenih duela.

Uz to je stigao da uputi i dva šuta ka golu rivala, imao je i jedan ključan pas, pa je na kraju zasluženo dobio nagradu.

Zidan je tako došao i do svog desetog trofeja u karijeri, po deveti put je "kraljevski" klub predvodio u finalu i po deveti put su njegovi puleni slavili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dvocifren broj trofeja u karijeri!

Real je lutao godinu dana bez njega, ali je za kratko vreme po povratku na klupu "Los Blankosa" uspeo da vrati Madriđane na pravi put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading