(VIDEO) "Građani" nemilosrdni: Sitijevih šest komada u Birmingemu, veče rekorda za Serhija Aguera!

Autor:

Sport

12.01.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se čini da će im treća vezana titula izmaći, fudbaleri Mančester sitija na posustaju. Na zatvaranju 22. kola gostovali su u Birmingemu ekipi Aston Vile, kući se očekivano vraćaju sa tri boda, a domaćina su počastili sa čak šest golova, susret na "Vila parku" okončan je rezultatom 1:6 (0:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fenomenalna utakmica na gostovanju za izabranike Pepa Gvardiole

Žustro su od starta krenuli "Građani", da bi bunker Aston Vile probili u 18. minutu. Briljantan prodor Mareza po desnoj strani, prišao je na par metara od gola rivala i potom matirao Njilanda za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Drinkvoter je olako izgubio loptu pred svojim golom, lopta je stigla do Mareza, koji postiže svoj drugi gol na utakmici za 2:0.

Već u 28. minutu je bilo 3:0 za goste, karakteristična bomba Kuna Aguera sa ivice kaznenog prostora, Njiland je bio nemoćan.


U poslednjim trenucima prvog dela igre se u listu strelaca upisuje i Gabrijel Žesus za 4:0.


Sve je bilo jasno na "Vila parku", ali se puleni Pepa Gvardiole nisu zaustavljali.

Igrao se 57. minut kada je ispisana i istorija Premijer lige.


David Silva je dodao loptu do Kuna Aguera, Argentinac je uspeo da ostane na nogama posle jednog jačeg duela, namestio se na udarac u kaznenom prostoru rivala i probušio mrežu iza Njilanda za 5:0.



Ovaj gol će Argentinac dugo pamtiti, kako je to bio njegov 156. gol u Premijer ligi, te je skočio na peto mesto liste najboljih strelaca u istoriji takmičenja, a postao je i najbolji strani strelac u istoriji PL, iza sebe je ostavio Tijerija Anrija.

Nije to bilo sve od Sitija, ređali su se napadi pred golom nemoćne Vile, da bi u 81. minutu Kun Aguero upisao i het-trik, još jedan efektan pogodak za 6:0.



Ispisao je tako još jedan rekord takmičenja, ovo je bio njegov 12. het-trik, pa je po tom parametru najbolji u istoriji PL, preskočio je legendarnog Alana Širera.

Gundogan je dao šansu domaćinu da koliko toliko ublaži ovaj bolan poraz, skrivio je jedanasterac, koji je u sudijskoj nadoknadi u gol pretvorio El Gazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading