(FOTO) Napoli doveo pojačanje koje je dobilo ime po Maradoni, a idol mu je Đenaro Gatuzo!

Autor:

Sport

11.01.2020

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je i najavljeno, Dijego Deme je novo pojačanje Napolija. Nemački vezista je otkupljen od Lajpciga za 15 miliona evra, u subotu uveče je i zvanično zadužio opremu kluba iz Napulja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đenaro Gatuzo

Iza njega se nalazi zaista inspirativna priča. On je u Lajpcig stigao 2014. godine za 350 hiljada evra iz Paderborna, tada je njegov bivši klub bio u trećem rangu takmičenja u Nemačkoj.

Šest godina kasnije stiže u Seriju A u redove Napolija, u transferu vrednom 15 miliona evra.

Bio je i zamenik kapitena Lajpciga, a još je interesantnije kako je dobio ime.


Naime, njegov otac je bio veliki fan Dijega Armanda Maradone, legende kluba sa "San Paola", te je po Argentincu i imenovao svog sina.



Dakle, veoma emotivan potez za Demea da karijeru nastavi u Napulju, a navodno mu je i idol Đenaro Gatuzo, odnedavno prvi trener Napolija.

Deluje da je italijanski klub napravio dobar posao, očekuje se dolazak i Stanislava Lobotke iz Selte, pa će Rino Gatuzo imati pregršt opcija u veznom redu.



Ovi dolasci bi mogli da znače i potencijalne odlaske, Alana odavno traži Pari Sen Žermen, za Fabijana Ruiza su zainteresovani Barselona i madridski Real.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading