Veliki povratak: Otišao je pod nerazjašnjenim okolnostima iz reprezentacije, Tumbaković ga vraća!

Autor: politika.rs

Sport

11.01.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeći baraž Lige nacija, utakmica nad svim utakmicama za reprezentaciju Srbije u 2020. godini možda donese i jedno iznenađenje. Selektor Ljubiša Tumbaković otkrio je da razmišlja da pod zastavu pozove i Branislava Ivanovića.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Jedan od najboljih igrača Zenita je briljirao jesenas u ruskom prvenstvu, a reprezentaciji Srbije ne briljira u odbrani, koja je primila najmanje po gol na svakoj utakmici neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako je Ivanović otišao iz reprezentacije pod čudnim okolnostima, nakon Mundijala u Rusiji, a prethodno mu je bez objašnjenja skinuta kapitenska traka, Tumbaković je u intervjuu za Politiku rekao da ne vidi nijedan problem da se defanzivac Zenita vrati u državni tim.

- Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos. Imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju- rekao je Tumbaković za "Politiku".

RepublikaFoto: Tanjug
Bane Ivanović

Na direktno pitanje da li će pozvati Ivanovića za baraž sa Norveškom 26. marta, selektor "orlova" je odgovorio:

- Razmišljam i u tom pravcu. Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca- rekao je Tumbaković.

Otkrio je Tumbaković i da bi tokom sledeće nedelje trebalo da se konačna sazna da li će se Zoran Mirković priključiti stručnom štabu reprezentacije.

- On je moja velika želja. Jednog momenta se osamostalio u radu i poštujem takvu odluku, jer je zaista reč i nekome kom predviđam blistavu trenersku karijeru. Nadam se pozitivnom odgovoru sa njegove strane, a sve bi trebalo da bude poznato tokom iduće nedelje- saopštio je Tumbaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading